fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,116.001.33%
  • ethereumEthereum$3,553.684.69%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.083.20%

Studiu: Încrederea în criptomonede scade pe zi ce trece

Industria crypto, văzută cândva ca o clasă de active revoluționară, a primit un impact în ceea ce privește încrederea publicului larg.

Un sondaj recent realizat de Morning Consult a constatat că încrederea în criptomonede a scăzut cu o medie de 30 de puncte procentuale pe 17 piețe majore. Această scădere a încrederii poate fi atribuită unei serii de eșecuri și scandaluri importante care au zguduit industria.

În ciuda acestei pierderi de încredere, utilizarea criptomonedelor rămâne constantă, în special în rândul investitorilor de retail. Sondajul a constatat că cel puțin unul din cinci adulți din 18 din cele 42 de țări chestionate au raportat că sunt utilizatori de criptomonede în a doua jumătate a anului 2022, cele mai mari rate de adopție fiind găsite în țările cu venituri mici și medii. Cu toate acestea, niciunul dintre primii 10 adoptatori nu a fost din țări cu venituri mari.

Pe unele piețe, tulburările economice sunt un factor determinant din spatele deținerii ridicate a criptomonedelor. De exemplu, în țările cu inflație ridicată, criptomonedele pot servi drept acoperire împotriva devalorizării monedei. Între timp, în țările cu controale stricte asupra monedei și a capitalului, criptomonedele oferă o modalitate de a ocoli aceste restricții.

În ciuda rezistenței utilizării cu amănuntul, combinația dintre adoptarea ridicată și scăderea încrederii ar putea duce la o intervenție de reglementare sporită în 2023. Industria crypto a crescut semnificativ de-a lungul anilor, cu o capitalizare de piață combinată de peste 2 trilioane de dolari și o adopție internațională în creștere. Cu toate acestea, evenimentele din 2022 au arătat că drumul de urmat pentru criptomonede poate să nu fie lipsit de provocări, deoarece autoritățile de reglementare încearcă să stabilească reguli pentru a proteja investitorii.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *