fbpx
  • bitcoinBitcoin$27,016.00-0.30%
  • ethereumEthereum$1,619.92-0.93%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.854.29%

Carbonplace a strâns 45 de milioane de dolari

Carbonplace, o rețea de tranzacții de credit blockchain, a strâns 45 de milioane de dolari într-o rundă de investiții de la cele nouă bănci fondatoare ale sale, cu un total de 9 trilioane de dolari în active gestionate. Băncile participante includ BBVA, BNP Paribas, CIBC, Itaú Unibanco, National Australia Bank, NatWest, Standard Chartered, SMBC și UBS.

De asemenea, compania a anunțat că va deveni o entitate independentă și va fi condusă de noul CEO Scott Eaton. Carbonplace își propune să folosească investiția pentru a-și consolida platforma și forța de muncă, permițându-i să-și extindă serviciile la o bază mai mare de clienți de instituții financiare și să caute parteneriate cu alți jucători de pe piața carbonului.

Carbonplace a fost denumit „SWIFT-ul piețelor de carbon” datorită capacității sale de a permite participanților să partajeze date despre carbon în timp real, asigurând decontarea sigură și trasabilă a tranzacțiilor. Compania a testat deja tranzacții cu Visa și Climate Impact X, iar platforma sa este de așteptat să fie lansată în cursul acestui an.

Potrivit lui Robert Begbie, CEO al NatWest Markets, cererea globală de credite de carbon voluntare este probabil să crească cu un factor de 15 în următorii ani. Tehnologia scalabilă Carbonplace este văzută ca o soluție pentru a satisface această cerere în creștere, oferind o platformă de încredere pentru afacerile conștiente de mediu.

Compania folosește propria tehnologie de registru distribuit pentru a facilita tranzacțiile de compensare și a identificat portofelele digitale ca un instrument pentru „reducerea riscurilor de dublă numărare și simplificarea raportării”. Carbonplace este bine poziționat pentru a profita de cererea în creștere pentru credite de carbon și este pregătită să revoluționeze piețele de carbon.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *