fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.11%
    $22,726.00
  • ethereumEthereum-2.41%
    $1,634.37
  • elrond-erd-2MultiversX-3.39%
    $45.47

Strike permite utilizatorilor să cumpere și să vândă Bitcoin cu taxe infime

strike

 

Platforma de plăți Strike a anunțat că va permite clienților din SUA să cumpere și să vândă Bitcoin cu aproape 0 taxe, începând de astăzi. Anunțul a fost făcut ieri de către CEO-ul platformei, Jack Mallers.

Obiectivul acestuia este să-și transforme platofrma în cea mai ieftină și convenabillă opțiune de pe planetă pentru cumpărarea de Bitcoin. Prin această mișcare, Strike devine competitor direct al Square și PayPal.

PayPal a introdus asset-urile crypto în sistemul său încă din noiembrie 2020, pentru clienții americani. 

Cei de la Strike au anunțat că singura taxa va fi un maxim de 0.3%, pentru a-și acoperi costurile de execuție pentru tranzacțiile de Bitcoin facilitate de brokeri. Aceștia urmăresc să reducă valoarea până la 0.1% în următoarele luni, pe măsură ce volumul de trading crește.

Aplicația populară Robinhood oferă de asemenea crypto trading cu comisioane infime. Mai mult de 6 milioane de noi clienți au cumpărat crypto pe această platformă în primele 2 luni ale anului 2021.

Mallers țintește Coinbase cu această mișcare, platforma percepând taxe excesive, considerate prostești de CEO-ul Strike. 

Acesta a mai menționat că veniturile Coinbase sunt în jur de 1.8 miliarde de dolari doar în Q1 al 2021, 771 milioane dintre acestea fiind profit generat în măsură de 94% din taxele care pot ajunge și la 3%.

“Make no mistake, when you buy Bitcoin on Coinbase, you are supporting shitcoins.”

… a adăugat Mallers. Taxele mari sunt o normalitate și pentru PayPal. Acestea au crescut recent, utilizatorii fiind taxați cu 3.49% + 0.49 dolari pentru a procesa tranzacțiile crypto.

Mallers spune că pe termen lung, dorește să reducă taxele spre 0 pe cât de mult posibil, fapt ce s-ar alinia cu promisiunea unui sistem descentralizat asociată cu Bitcoin.

“Our mission is to secure financial freedom for all, and we won’t stop until we do so for all 8 billion people on the planet.”

… a concluzionat acesta, conform Cointelegraph. Strike a intrat de asemenea într-un parteneriat cu guvernul din El Salvador pentru a asista adopția la nivel instituțional a Bitcoin în țară.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *