fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,862.00-2.11%
  • ethereumEthereum$2,035.98-2.49%
  • ElrondElrond$98.46-1.19%

Softbank investește 200 de milioane de dolari într-o platformă crypto braziliană

softbank brazilia

Fondul de investiții Softbank Latin America a investit în compania mamă a platformei Mercado Bitcoin, 2TM Group. Aceasta este cea mai mare investiție a fondului, în spațiul crypto și crește acum valoarea 2TM Group la 2.1 miliarde de dolari.

Cei de la Mercado Bitcoin plănuiesc să utilizeze investiția pentru a-și scala operațiunile și a-și extinde infrastructura. Într-un raport publicat de aceștia, Mercado Bitcoin a reușit să atragă în ultimul an peste 2.8 milioane de clienți.

700,000 dintre aceștia au început să utilizeze platforma doar în primele 5 luni ale anului 2021. Volumul de trading de pe platforma a depășit în 2021 totalul din ultimii 7 ani combinați.

CEO-ul Softbank, Marcelo Calure a declarat că spațiul crypto are un potențial incredibil în America Latină și că dorește să ajute grupul 2TM și Mercado Bitcoin să se extindă în această regiune.

Sectorul crypto devine din ce în ce mai popular în Brazilia. Săptămâna trecută, primul ETF Bitcoin din America Latină a fost lansat pe Bursa (stock exchange) din Brazilia. Cei de la Softbank au investit în mai multe companii fintech ca Creditas, Cortex, Inter și Loggi.

Mercado Bitcoin a mai primit finanțare din partea Softbank și într-o altă serie de investiții în ianuarie 2021. Compania mamă, 2TM Group, deține și provider-ul de crypto wallets Meubank, și speră să lanseze în viitor un fond Bitcoin pe nume ”Bitrust.”

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.