fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,785.00-1.11%
  • ethereumEthereum$1,612.27-1.36%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.572.77%

Ucraina plasează CBDC-ul la același nivel cu banii cash

ucraina cbdc

Parlamentul ucrainean consideră că CBDC-ul țării este similar din punct de vedere funcțional cu banii cash și alte instrumente de plată.

Parlamentul țării, numit Verkhovna Rada, a aprobat miercuri o lege care regulează metodele de plată din țară. Această nouă lege conține doar o scurtă mențiune a viitorului CBDC, dar pleasează moneda la același nivel cu moneda națională actuală, conturile bancare și plățile electronice.

Banca națională a Ucrainei (NBU) analizează posibilitatea lansării unui CBDC încă din 2018 și a construit chiar un prototip pe blockchain-ul Stellar. Deși proiectul nu a avansat prea mult de atunci, banca nu pare să fi renunțat la el.

În 2019, NBU a găzduit o conferință centrată în jurul CBDCs în cadrul căreia au participat reprezentanții mai multor bănci centrale de pe continent, interesate de acest sector.

Banca a publicat de asemenea un raport ce vizează e-hryvnia, după cum este numit CBDC-ul, în septembrie 2019, în care analizează avantajele și dezavantajele utilizării tehnologiei descentralizate pentru CBDCs.

Stellar este o organizație non-profit înființată în 2014 de co-fondatorul Ripple, Jed McCaleb care a fost aleasă și de banca germană Bankhaus von der Heydt (BVDH) ca partenerl în lansarea unui stablecoin euro. 

Autoritatea germană de reglementări, BaFIN, a aprobat de asemenea eliberarea de bond-uri tokenizate pe ecosistemul Stellar.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *