fbpx
  • bitcoinBitcoin0.02%
    $23,089.00
  • ethereumEthereum-0.26%
    $1,599.53
  • elrond-erd-2MultiversX2.79%
    $44.86

Știri Elrond: Nou upgrade pentru exchange și primul token listat

elrond maiar

 

După cum a anunțat chiar CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, pe Twitter, primul proposal legat de lansarea unui upgrade pentru DEX-ul Maiar a fost introdus ieri, 1 decembrie.

Modelul de economics este în principal vizat. Mincu a intrat în mai multe detalii cu privire la acest upgrade într-un stream ținut ieri, care poate fi găsit aici.

După cum s-a mai explicat în trecut, echipa pune accentul pe modul de funcționare a DEX-ului, dar și a rețelei Elrond în sine, pe termen lung. În acest sens, se pare că există un ”bug” (după cum îl numește chiar Mincu) în modelul economic al Maiar, de unde și nevoia unui upgrade.

Mincu abordează în stream problema pe care am subliniat-o într-un articol precedent legată de așa-numiții ”crypto locusts,” care se alătură unui ecosistem doar pentru a profita de recompense și apoi îl părăsesc. Upgrade-ul urmărește deci introducerea unor stimulente care să prevină această situație.

Soluția, în perspectiva Elrond, este introducerea unor ”liquidity caps” și ”uneven pools.” Liquidity caps se referă la un sistem care adaptează recompensele userilor în funcție de lichiditatea pe care o oferă. Acest sistem controlează practic distribuția de recompense în funcție de monedele MEX blocate și cele aflate în circulație.

Uneven pools se referă la pool-uri de lichiditate în care recompensele vor fi distribuite în mod disproporțional. Adică, după cum explică Mincu, 95% din recompense vor fi distribuite în pool-uri cu MEX locked, iar restul de 5% în cele care nu necesită MEX blocat.

Ideea principală din spatele upgrade-ului a fost rezumată pe scurt în tweet-urile lui Mincu care pot fi vizualizate aici, însă pentru o perspectivă mai completă sugerăm să vizualizați videoclipul în întregime (durează cam o oră).

Modelul economic updatat poate fi găsit aici, Mincu asigurând comunitatea că această versiunea nu va fi cea finală, echipa lucrând la upgrade-uri și mai intersante, în viitor.

O altă știre interesantă este legat de prima listare pe Maiar. Primul token listat pe exchange va fi RIDE, aparținând proiectului Holoride. Listarea va avea loc pe 7 decembrie. La aceea dată, pe lângă posibilitatea de a executa swap-uri cu noua monedă, va fi introdus și un nou liquidity pool cu perechea EGLD/RIDE.

Holoride este un startup care urmărește introducerea tehnologiei VR în domeniul auto. Userii cu echipamentul VR necesar se pot urca pe bancheta din spate (NU la volan!) a mașinii și se pot bucura de o lume virtuală care ”răspunde” la mișcările mașinii din realitate.

Proiectul a primit chiar atenție din partea gigantului Audi, așa că pentru mai multe detalii legate de Holoride, puteți accesa articolul lor (în engleză) în care explică mai multe despre tehnologia ce face posibil Holoride.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *