fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,288.000.69%
  • ethereumEthereum$3,187.070.00%
  • elrond-erd-2MultiversX$44.41-0.16%

Elrond atrage tot mai multă atenție din partea comunității crypto

elrond maiar

Elrond a ajuns pe locul 10 în topul protocoalelor DeFi după TVL (Total Value Locked), în doar o săptămână. Conform datelor DeFi Llama, rețeaua are acum 2.06 miliarde de dolari în TVL.

După cum spun cei de la CoinDesk, deși mainnet-ul Elrond a fost lansat în iulie 2020, rețeaua nu a atras prea mulți developeri și useri. Acest lucru s-a schimbat însă destul de rapid în ultimul timp, în mare partea datorită programului de lichiditate masiv organizat în jurul DEX-ului Maiar.

Explozia de interes de acum însă, poate fi atribuită a ceea ce numește Andre Cronje, fondatorul yearn.finance, drept ”liquidity locusts” – traderi care ”sar” de la proiect la proiect pentru a colecta recompense.

Această strategie este posibilă datorită unui număr tot mai mare de blockchain-uri care încearcă să devină relevante prin intermediul unor ”stimulente” financiare uriașe.

Echipa Elrond a anunțat pe 19 noiembrie un program de liquidity mining în valoare de 1.29 miliarde de dolari, cu 282 milioane distribuiți în prima lună de activitate. Recompensele vor fi distribuite, bineînțeles, în moneda MEX a cărui valoare actuală este de 0.001243 dolari.

Având în vedere acestea, plus faptul că aproximativ 5.44 trilioane de MEX vor fi distribuiți în următorul an, valoarea programului este de 7.32 miliarde de dolari – foarte probabil să fie cel mai mare din istoria DeFi, dacă prețurile rămân constante.

Într-un interviu cu cei de la CoinDesk, CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, a declarat că programul a avut un start foarte bun cu aproximativ 60,000 de useri care au putut să revendice MEX în funcție de cantitatea de monede EGLD deținută înainte de lansarea Maiar.

Arbitrum rămâne momentan în fața Elrond în ceea ce privește TVL, cu 2.35 miliarde. Ethereum rămâne evident în topul acestei liste, cu 171.9 miliarde în TVL, peste jumătate din cele 260 de miliarde existente pe piața crypto, în diverse protocoale.

După cum spun cei de la CoinDesk, deși tot mai multe protocoale lansează programe de lichiditate pentru a atrage useri, printre care Harmony, Fantom, Oasis și Avalanche, nici unul dintre acestea nu s-a ridicat până acum la nivelul celui Elrond.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *