fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,576.00-1.17%
  • ethereumEthereum$3,779.06-1.85%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.840.27%

O companie de energie din Coreea de Sud construiește un fond metaverse de 84 de milioane de dolari

Filiala de capital de risc a grupului de gaz și energie din Coreea de Sud, Daesung, a înființat recent un fond în valoare de 110 miliarde won coreeni (aproximativ 84,5 milioane dolari) pentru extinderea investițiilor în startup-uri din industria metaversului, au informat joi instituțiile de presă locale.

Daesung Private Equity a anunțat miercuri lansarea Daesung Metaverse Scale-up Fund, despre care compania pretinde a fi cel mai mare fond de metaverse din Coreea de Sud, potrivit rapoartelor locale. Fondul își va concentra investițiile în startup-uri specializate în inteligență artificială (AI), realitate extinsă (XR), blockchain și tehnologii digital twin.

Korea Venture Investment Corp., fondul de fonduri susținut de guvern al țării, a investit 60 de miliarde de woni (46 de milioane de dolari ), cu alți parteneri comanditari, inclusiv Banca Industrială a Coreei (IBK), Shinhan Capital Co. Ltd. și alte subsidiare ale companiei.

Daesung Private Equity a investit anterior în producătorul de jocuri PUBG: Battlegrounds KRAFTON și operatorul de schimb crypto Upbit.

Înființată în 1947, Daesung Group operează compania de petrol, gaze și energie regenerabilă Daesung Industrial Co., Ltd., care în 2021 a înregistrat un venit de 793 miliarde woni (aproximativ 610 milioane de dolari).
.
La începutul acestui an, ministerul științei din Coreea de Sud a anunțat o investiție de 223,7 miliarde woni (aproximativ 172 milioane USD astăzi) în creșterea ecosistemului metavers al națiunii.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *