fbpx
[ccpw id="485"]

Stablecoin-ul aUSD a rețelei Acala a scăzut cu peste 99%

Un hack a avut loc recent pe protocolul Acala, fiind mintate peste un miliard de aUSD. Acest lucru a dus la prăbuşirea monedei cu peste 99%. Acum, comunitatea se întreabă cum ar putea să remedieze această problemă.

Scăderea preţului a forțat echipa Acala să întrerupă portofelul unui hacker, stârnind îngrijorări cu privire la pretenția să de a fi descentralizată. Pe 14 august, un hacker a profitat de o eroare a fondului de lichiditate iBTC/aUSD, care a dus la introducerea în piaţă a peste 1,2 miliarde de aUSD fără garanții. Acest eveniment a prăbușit moneda stabilă fixată în USD la un cent și, ca răspuns, echipa Acala a înghețat tokenurile mintate de hacker, punând rețeaua în modul de întreținere.

Mişcarea a oprit, de asemenea, alte caracteristici, cum ar fi swap-urile, xcm (comunicații în lanț pe Polkadot) și feedurile de prețuri. N timp ce mișcarea de a pune rețeaua în modul de întreținere și de a îngheța fondurile în portofelul hackerului ar fi putut fi menită să protejeze utilizatorii și rețeaua de orice alt rău, susținătorii descentralizării nu sunt foarte încântaţi

La momentul redactării acestui articol, rețeaua era încă în modul de întreținere pentru a bloca toate transferurile de tokens, dar echipa a confirmat că eroarea a fost remediată. Portofelele care au primit un USD bătut în mod eronat au fost identificate, iar 99% dintre ele se aflau încă pe Acala, ceea ce lasă posibilitatea ca acestea să fie recuperate de comunitate dacă votează în acest sens.

Exploatarea Acala este a doua majoră într-o săptămână, deoarece Curve Finance (CRV) a suferit un atac asupra front-end-ului său pe 9 august, care a direcționat utilizatorii să aprobe un contract rău intenționat.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.