fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,942.00-0.47%
  • ethereumEthereum$1,879.05-0.87%
  • ElrondElrond$60.30-1.44%

Solana Ventures infiinteaza un fond de 100 de milioane de dolari pentru GameFi si DeFi in Coreea de Sud

Solana Ventures si Solana Foundation au format un fond de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta la sustinerea cresterii proiectelor de NFT (nonfungible token), blockchain gaming si decentralized finance (DeFi) in Coreea de Sud.

Pe langa sprijinirea proiectelor construite pe Solana (SOL), fondul va ajuta la mentinerea pe linia de plutire a unor proiecte bazate pe Terra, in urma prabusirii acelui ecosistem luna trecuta.

Solana Foundation considera ca developerii de la Terra nu ar trebuie trasi la raspundere pentru ceea ce s-a intamplat in reteaua blockchain. Intr-un interviu raportat de Bloomberg pe 8 iunie, directorul general pentru gaming al Solana Foundation, Johnny B. Lee, a declarat:

“Dezvoltatorii nu au facut nimic cu adevarat gresit, dar sunt lasati in voia sortii”.

Noul fond ajuta la consolidarea obiectivului Solana de a deveni un blockchain ideal pentru gaming. Solana Ventures a lansat un fond similar de 100 de milioane de dolari impreuna cu exchange-ul crypto FTX si Lightspeed Ventures in noiembrie anul trecut. De asemenea, are un fond de 150 de milioane de dolari cu firmele Forte si Griffin Gaming Partners, axate pe jocuri.

Coreea de Sud este de asteptat sa devina in acest deceniu un adevarat centru de dezvoltare al NFTs si a Metaverse, guvernul alocand 187 de milioane de dolari pentru a-si construi propriul sau Metaverse. Metaversul coreean se va concentra in principal pe cresterea continutului digital si a corporatiilor digitale din tara.

Solana Foundation mizeaza pe cresterea interesului pentru gaming finance (GameFi) si pentru decentralized finance (DeFi) in aceasta tara, pe masura ce companiile incep sa concureze pentru a obtine granturi. Competitia pentru a construi rapid cele mai bune platforme este in curs de desfasurare, mai multe platforme sud-coreene oferind deja NFT-uri sau acces la DeFi, cum ar fi Klaytn, un layer-1 blockchain si Upbit exchange.

Cea mai mare platforma DeFi de la Klaytn este KlaySwap, care are o valoare totala blocata (TVL) de 274 de milioane de dolari, potrivit DeFi Llama. Upbit, cel mai mare exchange din tara, are propriul sau NFT marketplace. Cu toate acestea, ar putea fi dificil pentru companiile nationale sa isi lanseze jocurile bazate pe blockchain in Coreea de Sud. Legea interzice in prezent ca jocurile sa ofere recompense monetare, inclusiv crypto. Aceasta lege i-a determinat pe oficialii coreeni sa ceara Apple si Google sa elimine jocurile de tip play-to-earn (P2E) din magazinele lor coreene in decembrie anul trecut.

Tranzactiile NFT si activitatea DeFi pe Solana au fost in crestere in ultimele luni. NFT marketplace-ul de top de pe Solana, Magic Eden, este al doilea cel mai mare din lume, cu 35.526 de utilizatori zilnici si un volum zilnic de 7,31 milioane de dolari, in spatele OpenSea, potrivit tracker-ului de aplicatii descentralizate (Dapp) DappRadar.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.