fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,806.00-1.38%
  • ethereumEthereum$1,869.12-1.61%
  • ElrondElrond$60.21-1.70%

Incepe era Proof of Stake? – Ethereum Merge debuteaza cu succes pe Ropsten

 

Ethereum a facut unul dintre cei mai mari pasi catre activarea proof-of-stake (PoS) ieri, prin implementarea cu succes a The Merge pe testnetul Ropsten. The Merge este una dintre componentele esentiale ale actualizarii mecanismului de consens, cunoscuta anterior ca „Ethereum 2.0”.

 

In timpul fuziunii, Chain-ul PoW al Ethereum se combina cu Chain-ul PoS beacon chain. Acum ca acest lucru s-a intamplat cu succes pe testnetul Ropsten, Ethereum se indreapta spre implementarea The Merge in reteaua principala.

In prezent, Ethereum functioneaza cu mecanismul de consens Proof of Work (PoW), ca si Bitcoin, pe baza de crypto mining. PoS, pe de alta parte, va permite validarea tranzactiilor prin staking, eliminand miningul din proces sau facandu-l astfel la un nivel complet virtual. 

Aceasta tranzitie a fost mult asteptata, iar echipa Ethereum a fost adesea criticata pe retelele sociale din cauza ritmului lent al upgrade-ului. 

Developerii Ethereum au sustinut ca ritmul lent s-a datorat complexitatii absolute pe care o necesita The Merge si multiplelor modificari necesare in codul sursa al Ethereum. 

Recent, in timpul unei conferinte, Vitalik Buterin a spus ca, desi august este luna tinta pentru fuziunea retelei principale, ar putea exista un „risc de intarziere”.

Inainte de Ropsten, core devs au implementat cu succes Merge pe The Shadow Fork al Ethereum. Aceasta este o zona privata a retelei principale in care dezvoltatorii pot testa diverse functii. 

Acum ca Merge a fost testat in Ropsten, daca totul merge bine, va fi implementat in continuare in retelele de testare Goerli si Seoplia, inainte de a fi implementat in sfarsit in reteaua principala.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.