fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,244.000.44%
  • ethereumEthereum$2,027.29-0.03%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.31-1.62%

Solana anunta lansarea propriului Smartphone

Solana planuieste sa lanseze un smartphone, marcand una dintre primele incercari ale industriei de a dezvolta experienta Web3 dincolo de desktop. In smartphone vor fi incluse probabil un retailer dApp, Solana SDK si masuri de siguranta cu cheie personala (hardware).

Echipa din spatele Solana lanseaza un nou smartphone. Directorul general al Solana Labs, Anatoly Yakovenko, a prezentat chiar acum, cu ocazia unei ocazii in New York Metropolis, lansarea lui Saga, un smartphone Android construit in special cu gandul la Web3.

Telefonul va prezenta acces la aplicatii descentralizate (dApps), exchange-uri descentralizate si NFT marketplaces.

Solana este, fara indoiala, unul dintre cele mai mari blockchains din crypto. Cunoscut pentru viteza sa excesiva (65.000 de tranzactii pe secunda fata de 30 ale lui Ethereum) si pentru taxele foarte scazute, protocolul a fost criticat pentru stadiul sau excesiv de centralizare si pentru destul de multe intreruperi.

Telefonul Saga va avea un ecran de 6,6 inci, 512 GB de stocare si 12 GB de memorie RAM. In timp ce Solana Labs nu se bazeaza pe livrarea inainte smartphone-ului mai devreme de Q2 2023, clientii il pot precomanda acum pe site pentru 100 USDC.

Solana Basis va aloca probabil un fond de 10 milioane de dolari pentru a “ajuta un ecosistem mobil nou-nout” si pentru a “incuraja progresul dApps-urilor mobile”.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *