fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,432.001.72%
  • ethereumEthereum$2,036.910.93%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.50-0.52%

dYdX paraseste Ethereum si StarkWare pentru propriul chain, pe Cosmos

 

Exchange-ul dYdX paraseste blockchain-ul Ethereum, pentru a pune bazele unui native chain pe ecosistemul Cosmos. Miscarea este o surpriza, deoarece proiectul se defineste tocmai ca oferind „produse financiare crypto avansate, powered by Ethereum”.

 

dYdX a descris initiativa ca fiind „reconstruirea dYdX ca Blockchain de sine statator, bazat pe Cosmos, cu un motor complet descentralizat off-chain”. 

Reconstructia va fi a patra versiune a DEX-ului, folosind mecanismul de consens Tendermint.

Prin utilizarea SDK-ului Cosmos, migrarea va permite noii versiuni sa ofere, printre alte caracteristici, „descentralizare completa”. 

In plus, Cosmos ofera o interoperabilitate cross-chain aproape de neegalat, prin protocolul IBC. Actualul token dYdX este unul ERC-20, bazat pe Ethereum, care utilizeaza StarkEX StarWare pentru a facilita functionalitatea layer-2.

Cu toate acestea, mutarea pe Cosmos va permite platformei dYdX sa ofere un token cu ​​adevarat nativ propriului sau Blockchain si sistemului sau specific de governance.

dYdX sustine ca „imbratiseaza schimbari radicale in tehnologie”, iar despre Cosmos ca este un ecosistem care ii va permite sa continue sa isi imbunatateasca viziunea.

Motivul principal pentru aceasta schimbare sunt cerintele de debit ridicat necesare rularii unui sistem descentralizat cu un live orderbook.

Acest mecanism de tranzactionare este „esential pentru experienta de tranzactionare pe care o solicita traderii pro si institutiile” si ii solicita sa proceseze peste 1.000 de tranzactii pe secunda.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *