fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,879.00-4.79%
  • ethereumEthereum$3,224.91-8.30%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.78-17.64%

SEC vizează Ripple cu o amendă de 2 miliarde de dolari, lupta legală se încinge

În lumea cryptomonedelor, furtuna nu dă semne de liniște. Ripple se confruntă cu o amendă colosală de 2 miliarde de dolari din partea SEC, dar nu se dă bătută.

REGULAMENTARE

Într-o dezvăluire surprinzătoare de luni, Stuart Alderoty, principalul jurist al Ripple, a anunțat că Securities and Exchange Commission (SEC) urmărește impunerea unei amenzi uriașe de 2 miliarde de dolari și penalități împotriva Ripple Labs. Această sumă enormă a fost menționată înainte ca documentele legale să fie programate să fie dezvăluite marți, 26 martie 2024.

Alderoty a transmis pe X (anterior Twitter) intenția Ripple de a contesta afirmațiile SEC în luna următoare, criticând agenția pentru tactici înșelătoare și acuzând-o că încearcă să intimideze Ripple și sectorul mai larg.

SEC

Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple, a evidențiat pe X că cererea SEC de 2 miliarde de dolari este remarcabil de excesivă, având în vedere că nu au existat acuzații de fraudă sau neglijență în caz. Garlinghouse a acuzat SEC de depășirea limitelor, menționând cazul DEBT Box, unde judecătorul Robert Shelby a criticat SEC pentru conduită necorespunzătoare.

În fața întrebărilor, un purtător de cuvânt al SEC a ales să nu comenteze pe această temă, cu documentele judecătorești setate să devină publice marți.

LUPTA LEGALĂ CONTINUĂ

Lupta legală dintre SEC și Ripple este în desfășurare, concentrându-se pe dacă vânzările de tokenuri XRP de către Ripple ar trebui clasificate ca tranzacții neregistrate de securitate. O decizie notabilă de anul trecut a constatat că, deși vânzările directe de XRP de către Ripple nu au încălcat cerințele de înregistrare a securităților, vânzările sale instituționale ar putea avea.

Această decizie a fost un pas înapoi pentru SEC, care a argumentat că Ripple a încălcat în mod conștient legile privind securitățile.

Saga legală în desfășurare subliniază mediul de reglementare complex din jurul cryptomonedelor și provocările cu care se confruntă atât reglementatorii, cât și participanții din industrie.

Răspunsul anticipat al Ripple la acuzațiile SEC este așteptat cu mare interes, deoarece va oferi mai multe informații despre această luptă legală prelungită.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *