fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,461.00-4.59%
  • ethereumEthereum$3,268.59-7.03%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.89-15.91%

Parlamentul European spune nu tranzacțiilor anonime cu cryptomonede. Ce înseamnă asta pentru tine?

Parlamentul European a făcut un pas mare împotriva anonimatului în lumea digitală.

Aprobarea Legislației

Într-o mișcare controversată, Parlamentul European a aprobat interzicerea tranzacțiilor anonime cu cryptomonede, ca parte a extinderii legilor Anti-Spălare de Bani (AML) și de Combatere a Finanțării Terorismului. Noua legislație, care a fost votată pe 19 martie, marchează un moment important în reglementarea finanțelor digitale în Uniunea Europeană.

Implicațiile Interdicției

Această decizie vizează portofelele crypto găzduite de terți, cum ar fi exchange-urile centralizate și impune limitări severe asupra plăților anonime și în numerar. Plățile în numerar de peste 3.000 de euro vor fi interzise în tranzacțiile comerciale, iar cele de peste 10.000 de euro, complet interzise.

Reacții și Consecințe

MEP Patrick Breyer, un critic vocal al acestei legi, susține că dreptul la tranzacții anonime este fundamental și că noua reglementare ar putea afecta libertatea financiară a cetățenilor nevinovați, fără a avea un impact semnificativ asupra criminalității. Comunitatea crypto rămâne divizată, unii văzând în aceste legi un necesar pas spre securitate, în timp ce alții se tem de restricții și de invazia în privat.

Privire Spre Viitor

Cu o perioadă de implementare de trei ani, efectele acestei legislații sunt încă greu de văzut. În timp ce unii se tem de un viitor în care libertatea financiară este grav afectată, alții salută această mișcare ca pe un pas necesar pentru a asigura transparența și siguranța în era digitală.

 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *