fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,868.392.54%
  • ethereumEthereum$1,266.154.54%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.901.45%

SEC amână decizia cu privire la un Bitcoin ETF

sec sua etf

 

Autoritatea americană a anunțat miercuri că va cere mai multe păreri din partea publicului, pentru a decide dacă aprobă un Bitcoin ETF sau nu. Această amânare nu este prima de pe anul acesta, fapt ce îi nemulțumește pe entuziaștii crypto.

Agenția a fost tot timpul reticentă cu privire la aprobarea unui astfel de ETF, care se crede că ar duce la o adopție în masă a Bitcoin în lume și va transforma cryptomoneda într-un asset atractiv pentru investitorii instituționali.

Spre începutul acestui an, au existat mai multe predicții care spuneau că noul director SEC, Gary Gensler, care a predat cursuri legate de asset-uri digitale la MIT, ar fi mai receptiv cu privire la ideea aprobării unui Bitcoin ETF.

Totuși, de când acesta a devenit directorul autorității (aprilie), SEC a continuat să ezite în luarea unei decizii finale, argumentând că exchange-urile crypto nu sunt suficient de supervizate.

Mai mult, SEC a avertizat instituțiile care manageriază fonduri comune (mutual funds) cu privire la investițiile în Bitcoin futures. Anunțul de miercuri a fost acompaniat de o cerere pentru feedback din partea publicului, cu privire la aprobarea ETF-ului VanEck Associates Corp.

Cererea pentru acest ETF a fost depusă de Cboe (Chicago Board Options Exchange). Deadline-ul pentru acest feedback este undeva în luna iulie, posibil chiar în august. Întrebările puse de SEC includ:

  • Sunt trust-urile și shares asociate unui ETF susceptibile la manipulare?
  • Planul depus de Cboe include măsuri viabile împotriva fraudei și manipulării?
  • Cât de transparent e Bitcoin?
  • Reglementările pieței Bitcoin s-au schimbat semnificativ în ultimii 5 ani?

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *