fbpx
  • bitcoinBitcoin$60,906.00-4.11%
  • ethereumEthereum$2,961.04-3.99%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.24-2.88%

Rusia vrea să folosească stablecoins pentru a ocoli sancțiunile occidentale

Ministrul adjunct al Finanțelor Alexey Moiseyev a declarat că țara explorează posibilitatea de a efectua plăți cu „țări prietene” prin intermediul stablecoins, potrivit agenției de știri de stat ruse Tass . Cea mai mare agenție de presă a țării l-a citat pe Moiseyev spunând că Rusia lucrează pentru a „crea platforme bilaterale” cu „instrumente tokenizate” pentru a evita utilizarea dolarilor americani și euro.

Monedele stabile sunt un tip de crypto legată de un alt activ, cum ar fi dolari sau aurul. Ele sunt concepute pentru a fi în paritate de 1 la 1 cu moneda de care este legată, spre deosebire de Bitcoin sau alte active digitale care sunt notoriu de volatile. Cele mai populare monede stabile de pe piața crypto sunt emise de companii centralizate, cum ar fi Tether’s USDT și Circle’s USDC. Aceste monede sunt utilizate de obicei pentru a intra și a ieși rapid din poziții în alte monede, fără a fi nevoie să se convertească într-o monedă fiat, cum ar fi dolarii americani, sau atunci când accesul la dolari este fie restricționat, fie interzis.

„În prezent, lucrăm cu o serie de țări pentru a crea platforme bilaterale pentru a nu folosi dolari și euro”, a spus Moiseyev. „Monedele stabile pot fi legate de un instrument general recunoscut, de exemplu, aurul, a cărui valoare este clară și observabilă pentru toți participanții”, a adăugat el.

Occidentul a sancționat puternic Rusia după ce a invadat Ucraina în februarie. Accesul său la piețele dolarului și euro este acum limitat și afectează puternic economia țării .

Rusia a vorbit de ani de zile despre utilizarea crypto, deși poziția guvernului rus cu privire la moneda digitală a fost mixtă. În 2019, guvernul a început să investigheze Bitcoin ca o modalitate de a evita sancțiunile SUA.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *