fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,215.75-2.20%
  • ethereumEthereum$1,172.37-3.84%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.34-3.29%

Ethereum s-ar putea decupla de piața crypto dupa „The Merge”

Chainalysis a relatat faptul că preţul ETH s-ar putea decupla de alte proiecte crypto, având o puternică influenta în adoptarea instituţională. În raportul companiei de analiza crypto din 7 septembrie, Ethereum ar putea introduce investitori instituţional în procesul de staking. Raportul anunţa faptul că este de aşteptat un randament anual de 10-15%, fiind o alternativă atrăgătoare pentru clienţii instituţionali.

Potrivit datelor Chainalysis, numărul participanților instituționali a crescut de la sub 200 din ianuarie 2021 la aproximativ 1.100 din august anul acesta. Compania observă că, dacă acest număr crește într-un ritm mai rapid după The Merge, acest lucru ar trebui să confirme ipoteză conform căreia investitorii instituționali „văd într-adevăr staking-ul Ethereum ca o strategie bună de generare de randament”.

Raportul Chainalysis sugerează, de asemenea, ETH să atragă mai mulți utilizatori din retaill după The Merge, deoarece upgrade-ul viitor va face staking-ul un instrument de investiții mult mai atractiv.

ConsenSys, firmă din spatele portofelului MetaMask și fondată de co-fondatorul Ethereum, Joseph Lubin, a publicat, de asemenea, un raport similar privind „impactul fuziunii asupra instituțiilor” în această săptămână:

„Reducerea emisiunii de ETH și creșterea consumurilor vor reduce în mod sistematic oferta de ETH, punând presiune deflaționistă asupra ETH, atenuând astfel preocupările instituționale privind scăderea prețului token-ului la zero și creșterea probabilității unei creșteri a valorii.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *