fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,406.00-0.47%
  • ethereumEthereum$3,391.47-0.66%
  • elrond-erd-2MultiversX$61.570.03%

Republica Centrala Africana devine a doua tara care adopta Bitcoin ca legal tender

Una dintre cele mai sărace țări din lume, Republica Centrală Africană, a devenit a două țară din lume, după El Salvador, care adoptă Bitcoin ca legal tender.

Legea care prevede acest lucru a fost adoptată miercuri de către legislatorii țării și a fost validată de către președintele Faustin-Archange Touadera, conform unei declarații de presă a șefului de personal, Obed Namsio.

„Adoptarea Bitcoin ca monedă oficială reprezintă un pas decisiv spre deschiderea de noi oportunități pentru țara noastră,” a mai declarat acesta.

 

Această inițiativă vine după ce, în Decembrie 2021, Fondul Monetar Internațional a realizat un program de revenire a economiei, a măririi PIB-ului și a îmbunătățirii situației fiscale a țării. Ministrul Finanțelor, Herve Ndoba, a declarat că “e nevoie de câteva victorii rapide pentru a arata populației că facem tot ce e posibil pentru bunăstarea societății.”

Rămâne de clarificat de către Guvernul țării ce presupune această adopție a Bitcoin-ului ca legal tender si dezvoltarea unei infrastructuri, pe langa reglementarea acestui lucru.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *