fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,921.00-0.78%
  • ethereumEthereum$1,616.36-1.22%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.683.09%

Rarible introduce o funcție de NFT minting fără comisioane

rarible nft marketplace

Marketplace-ul de NFT-uri Rarible a introdus o funcție numită ”lazy minting” care oferă posibilitatea userilor de a crea NFT-uri fără comisioane. Aceștia au introdus au adus o inovație în comparație cu metoda tradițională în care datele sunt stocate pe blockchain imediat după minting.

NFT-urile ”lazy minted” vor fi minted nu la momentul creării lor, ci la momentul cumpărării. În acest mod, cumpărătorul este practic cel care plătește gas fees atunci când realizează tranzacția. Până la momentul cumpărării, datele vor fi stocate într-un sistem de storage descentralizat pe nume IPFS.

Deși numărul de utilizatori interesați de spațiul NFT a fost într-o continuă creștere în ultimul an, odată cu popularizarea sectorului, a apărut și o barieră de intrare impusă de gas fees mari de pe Ethereum. Acesta este și motivul pentru care piețele NFT de pe alte ecosisteme cum ar fi Solana au început să capete popularitate.

Conform datelor Rarible Analytics, la momentul actual, valoarea medie de gas ce trebuie plătit pentru minting-ul unui singur token ERC-721 este 0.022 ETH, sau 86.26 de dolari. Acest număr este considerat o opțiune bună dacă luăm în considerare perioadele în care rețeaua Ethereum este foarte aglomerată și gas fees ajung la sute de dolari.

Noua funcție introdusă de Rarible ar putea fi deci un game-changer pentru piața NFT-urilor, primind până acum în cea mai mare parte, reacții pozitive din partea comunității. Este prea devreme să spunem însă care va fi impactul acesteia asupra pieței.

Drept context, numărul de useri unici activi în ultima lună pe OpenSea, cel mai mare market de NFT-uri, a fost de 263,000. Aceștia au generat un volum de trading de 3 miliarde de dolari în aceeași perioadă.

În același timp, Rarible a înregistrat doar 10,100 de useri unici în ultimele 30 de zile, perioadă în care token-ul nativ platformei, RARI, a avut o creștere de 80% față de sfârșitul lunii septembrie, ajungând la o valoare (la momentul scrierii articolului) de 22 de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *