fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,896.000.40%
  • ethereumEthereum$4,542.62-0.17%
  • ElrondElrond$358.85-12.37%

Un deținător CryptoPunk a refuzat să-și vândă NFT-ul pentru 9.5 milioane de dolari

cryptopunk

Este vorba de Richerd Chen, co-fondatorul Manifold, o companie de development de smart contracts pentru NFT. Acesta deține un CryptoPunk cu ochelari 3D, și a publicat un tweet săptămâna trecută spunând că NFT-ul nu este de vânzare.

Reamintim aici că albumul CryptoPunks este cea mai valoroasă colecție de NFT-uri de pe piață, prețul de început al unei singure piese fiind de aproximativ 400,000 de dolari (în Ether). Există însă și vânzări de peste 1 milion de dolari pe piețele secundare.

Chen a primit vineri, 15 octombrie, o ofertă în valoare de 2500 ETH (9.5 milioane de dolari) pentru NFT-ul său, prin intermediul unui market secundar deținut chiar de cei de la Larva Labs. După modul în care funcționează platforma, dacă Chen ar fi acceptat oferta, tranzacția ar fi fost aproape instantanee.

Oferta a venit din partea lui Patricio Worthalter, creatorul POAP (Proof of Attendance Protocol), un protocol ce recompensează comunități cu NFT-uri pentru participarea la diferite evenimente. După ce a realizat oferta, Worthalter l-a tachinat pe Wen printr-un tweet în care spunea:

”Come on Richerd. Don’t you want to go down in history as the top cryptopunk sale to date?”

Dacă ar fi acceptat oferta, Wen ar fi vândut într-adevăr cel mai scump CryptoPunk din istorie într-o tranzacție on-chain. Recordul off-chain este deținut la momentul actual de un NFT CryptoPunk vândut prin intermediul unei licitații Sotheby’s pentru 11.8 milioane de dolari.

Chen a refuzat însă oferta, explicând printr-un alt tweet că acesta și-a construit brand-ul în jurul CryptoPunk-ului deținut, lucru care se aplică și pentru compania sa, Manifold.

“Because I value my personal brand and identity, this was an easy rejection for me.”

… a fost tweet-ul acestuia. Acest argument este destul de relevant dacă ținem cont de faptul că acesta este practic modul în care NFT-urile de tip avatar au fost menite să fie utilizate.

“To me, my brand, identity, and what I’m building in the NFT space will be way more valuable in the long run.”

… concluzionează Chen.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *