fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,811.003.08%
  • ethereumEthereum$4,322.4911.96%
  • ElrondElrond$252.486.83%

Proiectul CBDC al Ucrainei a fost acum aprobat în mod legal

cbdc ucraina

Guvernul Ucrainei a aprobat planurile legate de CBDC-ul țării, iar banca centrală a țării (NBU) a primit oficial autorizația de a elibera o astfel de monedă.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a semnat recent legea denumită ”On Payment Services,” ce permite în mod legal lansarea unui CBDC (digital hryvnia) de către banca centrală, conform unui anunț publicat joi, 29 iulie.

Noua lege deci, permite NBU să creeze infrastructura necesară pentru a testa serviciile de plată și instrumentele necesare pentru un CBDC. Legea stabilește și o colaborare strânsă între banca centrală și startup-uri locale, ceea ce indică luarea în considerare a opiniei sectorului privat legată de această inițiativă.

Legea a fost aprobată inițial de parlamentul țării spre sfârșitul lunii iunie și este așteptată să stimuleze dezvoltarea de tehnologii financiare în țară, permițând companiilor private fintech să coopereze cu bănci, și deci să aibă mai multe oportunități de afaceri.

Printre alte intenții, ”On Payment Services” are și scopul de a adapta legislația ucraineană la infrastructura legală a Uniunii Europene, fapt ce va permite integrarea sistemelor de plăți naționale cu cele europene, în viitor, conform unui anunț oficial.

Spre începutul acestui an, Ministerul Transformării Digitale a intrat într-un parteneriat cu fundația Stellar Development pentru a dezvolta o strategie pentru asset-urile digitale, cât și infrastructura necesară pentru lansarea CBDC-ului.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *