fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,347.00-1.82%
  • ethereumEthereum$3,056.36-0.92%
  • ElrondElrond$218.4510.10%

A fost lansat primul DEX pe Polkadot și Kusama

karura swap

A fost lansat primul DEX pe Polkadot și Kusama de Karura, o rețea DeFi ce aparține de Acala Foundation. Numele acesteia este Karura Swap, și a fost lansată cu 3.4 milioane de dolari în TVL, conform unui anunț făcut vineri pe 23 de iulie.

Prima pereche de trading este KSM/KAR, ce reprezintă token-ul nativ al rețelei Kusama (KSM) și cel al Karura (KAR). Karura Swap va folosi un mecanism de ”bootstrap” pentru a aduna lichiditate fără unele riscuri ale manipulării de piață.

Trading-ul în acest mod boostrap este temporar dezactivat, până când unele nivele de lichiditate sunt atines, conform anunțului. Karura a câștiga prima licitație pentru sidechain-urile Kusama, rețeaua de tip testnet a Polkadot, cunoscută sub numele de canary network.

Polkadot și alte rețele cum ar fi Cosmos și Solana oferă developerilor o modalitate de a evita costurile mari și aglomerația de pe rețeaua Ethereum, care au apărut odată cu explozia pieței DeFi.

“With accessible KSM/KAR liquidity on Karura, users may now put their KSM to work, trustlessly swap, and prepare for the fast-approaching kUSD stablecoin loans, LKSM liquid staking, and liquidity mining programs.”

… au declarat cei de la Acala, compania mamă din spatele Karura.

Reamintim aici că proiectul Karura a fost unul dintre cele mai anticipate din ecosistemul Polkadot-Kusama, și unul dintre favoriții pentru un slot în cadrul licitației de parachains. Karura a reușit să strângă peste 100 de milioane de dolari în crowdfunding, pentru licitația respectivă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *