fbpx
  • bitcoinBitcoin$30,111.00-1.05%
  • ethereumEthereum$2,052.92-1.19%
  • ElrondElrond$99.450.41%

Primarul din Rio de Janeiro va cumpăra Bitcoin folosind fondurile orașului

rio de janeiro primar bitcoin

Primarul celui de-al doilea cel mai mare oraș din Brazilia, Rio de Janeiro, va achiziționa Bitcoin folosind fonduri din trezoreria orașului. Rio va fi deci primul oraș din Brazilia care va cumpăra o cryptomonedă și o va utiliza drept store of value, dacă spusele primarului Eduardo Paes se adeveresc.

În afară de achiziția Bitcoin, primarul a sugerat și că ar putea exista scutiri de taxe pentru plățile făcute folosind moneda Pentru cei ce vor alege această opțiune, primarul vorbește despre un discount de 10% la taxe.

Înainte de primarul din Rio, parlamentarul Luiz Goularte a propus o lege în noiembrie 2021 care ar permite angajaților din sectorul public și privat să fie plătiți în Bitcoin. Conform propunerii legislative, angajații ar putea alege procentajul din salariu care ar fi convertit în Bitcoin.

Primarul din Rio și-a prezentat ideile în cadrul evenimentului Rio Innovation Week. Mișcarea, dacă va fi pusă în aplicare, ar putea atrage investitori internaționali și companii ce operează în ecosistemul Bitcoin. Paes a sugerat că ar putea crea și o echipă specială (working group) care să discute politicile focusate pe Bitcoin puse în aplicare de oraș.

Alt primar devenit notoriu pentru politicile sale Bitcoin este Francis Suarez, primarul din Miami. Acesta a participat de asemenea la evenimentul organizat în Rio, alături de alte nume mari ca Steve Wozniak (cofondator Apple), Richard Branson (directorul Virgin Group).

Primarul din Rio pare deci să îi calce pe urme lui Suarez, spunând că vrea să facă din Rio un ”crypto hub” în Brazilia.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.