fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,955.00-1.71%
  • ethereumEthereum$2,043.33-1.75%
  • ElrondElrond$98.79-0.87%

Tesla permite acum plata în Dogecoin pentru anumite produse

dogecoin tesla

Conform unui anunț făcut de CEO-ul Tesla pe Twitter, clienții companiei vor putea cumpăra anumite produse folosind memecoin-ul DOGE. Unele dintre aceste produse sunt Giga Texas Belt Buckle, Cyberquad pentru copii și Cyberwhistle.

Dogecoin crescuse cu 16% în urma anunțului, scăzând însă mai apoi până la valoarea actuală de 0.182 dolari (conform CoinGecko). Moneda a înregistrat o creștere de 20.6% la nivel de săptămână, și de 1857.2% în ultimul an.

Nu este clar dacă următorul pas ar putea fi acceptarea plății în Dogecoin pentru mașinile Tesla. Inițiativa cu plata Dogecoin a fost extinsă și în afara SUA, clienții globali având acces la diverse produse similare ce pot fi cumpărate cu DOGE.

Reamintim că Tesla accepta la un moment dat spre începutul anului 2021 plata în Bitcoin, însă asta a durat doar 49 de zile. Musk a anunțat oprirea inițiativei pe fondul problemelor legate de consumul mare de energie al rețelei Bitcoin.

”Crypto e o idee bună pe mai multe planuri, și credem că are un viitor promițător, dar asta nu poate să se întâmple cu costuri mari în termeni ecologici.”

… spunea Musk la vremea respectivă. Deși rețeaua Dogecoin nu consumă la fel de mult curent ca Bitcoin, modelul este în continuare unul de tip Proof-of-Work. Miliardarul a devenit un suporter avid al memecoin-ului de-a lungul timpului, plănuind să lanseze un satelit pe nume DOGE-1 prin intermediul SpaceX cândva în următorul an.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.