fbpx
  • bitcoinBitcoin$30,037.00-1.04%
  • ethereumEthereum$2,047.83-1.29%
  • ElrondElrond$99.481.18%

Aether: Prima cryptomonedă românească ce va ajunge în spațiu

aether romania

Cryptomoneda Aether, lansată în 2021 pe Binance Smart Chain (BSC) va fi lansată luna aceasta sau la începutul lunii februarie în spațiu prin intermediul unei rachete ARCA Space, o companie românească ce se ocupă cu construcția de rachete, baloane stratosferice și drone.

“Aether va fi prima crytomoneda trimisă efectiv în spaţiu, cu o rachetă aparţinând ARCA Space, o companie aerospaţială românească ce a lansat deja două rachete stratosferice şi a câştigat două contracte guvernamentale, unul cu Guvernul României şi altul cu Agenţia Spaţială Europeană.”

… explică echipa. Whitepaper-ul proiectului poate fi găsit (în engleză) aici. Acolo se precizează că planul proiectului este de a crea și pune în orbită un satelit pe nume AETHER, ce va putea rula noduri pentru diferite blockchain-uri.

Supply-ul maxim al monedei este de 1 miliard de tokeni și un preț actual de 0.00204 dolari, fiind în creștere cu 39% în ultimele 24 de ore – conform datelor CoinGecko. Market cap-ul Aether este de 2 milioane de dolari, cu precizarea că moneda poate fi găsită pe site-urile de analytics sub numele ”AetherV2.”

Cryptomoneda poate fi găsită pe PancakeSwap, Poocoin și Dextools la momentul actual. Echipa plănuiește și lansarea propriului mainnet în 2023, însă anul acesta se vor focusa pe dezvoltarea primului satelit Aether capabil să ruleze noduri.

Proiectul a apărut chiar și pe faimoasele panouri publicitare din New York Times Square, după cum se poate vedea în poza de mai sus. Mai mult decât atât, românii de la Aether au reușit să obțină și sprijinul lui David Gokhshtein, un bine-cunoscut investitor crypto și membru al Consiliului Financiar Forbes.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.