fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,930.00-2.10%
  • ethereumEthereum$1,205.30-2.82%
  • ElrondElrond$56.78-3.64%

Portugalia paraseste grupul select al tarilor fara taxe pe venituri din crypto

Ministrul portughez de finante Fernando Medina a confirmat ca tara sa va incepe sa taxeze veniturile din criptomonede, dar inca nu a anuntat o data oficiala de la care se vor impune aceste masuri.

Miscarea de a incepe impozitarea veniturilor din criptomonede a fost sustinuta si de secretarul de stat pentru afaceri fiscale, Antonio Mendoca Mendes, potrivit Sapo, un serviciu de stiri local. Cu toate acestea , nu exista inca o data stabilita pentru punerea in miscare a mecanismului de taxare si nici o cota stabilita. Aceasta miscare ar inversa legea fiscala stabilita in 2016 care prevedea neimpozitarea castigurilor, deoarece crypto nu este “legal tender“.

Medina a declarat in parlament ca ratiunea sa pentru impozitarea criptomonedelor a venit prin compararea Portugaliei cu tari care au deja sisteme de impozitare in vigoare. In plus, Sapo a raportat ca Medina a remarcat ca nu are sens ca un mecanism ca un activ care creeaza castig de capital sa nu fie impozitat.

Medina a mai mentionat ca nu va impune o rata absurda de impozitare a veniturilor din crypto, explicand ca este important sa se creeze si implementeze un sistem care sa faca impozitarea “adecvata”, dar care sa nu “duca la reducerea veniturilor la 0, lucru care ar fi contrar obiectivelor sale”

In cadrul aceleiasi sesiuni de lucru din parlament, Mendes a precizat ca impozitarea criptomonedelor este mai complicata decat majoritatea celorlalte active, deoarece “nu exista o definitie universala a criptomonedelor si a activelor crypto

„Evaluam ce reglementari se potrivesc cu această chestiune, astfel încat sa putem prezenta nu o initiativa legislativa care sa apara pe prima pagina a unui ziar, ci o initiativa legislativa care serveste cu adevarat tara în toate dimensiunile ei.”

 

Pana acum, Portugalia a fost vazuta ca un paradis fiscal crypto care ofera o viza de rezidenta permanenta cunoscuta sub numele de Golden Visa, deoarece ofera detinatorilor sutiri fiscale speciale si o cale catre cetatenie. Programul Golden Visa a fost lansat ca mijloc de atragere a investitorilor straini.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.