fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,185.000.19%
  • ethereumEthereum$2,025.11-0.12%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.28-1.73%

Pornhub acceptă Monero în locul cărților de credit

Pornhub a adăugat cryptomoneda Monero ca modalitate de plată, după ce Mastercard și Visa au declarat că vor înceta să mai permită plăți efectuate către situl web ce are conținut pentru adulți.

Informații legate de susținerea sitului web față de Monero au apărut începând de duminică, pe un canal de sub-reddit dedicat acestei monede digitale.

Nu se știe exact când Pornhub a adăugat această opțiune, dar, cel mai probabil, decizia a avut loc weekendul anterior. Momentam se știe că în luna septembrie, când Bitcoin și Litecoin au fost adăugate ca modalități de plată pe situl web, Monero nu era menționată ca posibilitate.

Între timp, Decrypt a raportat luni că Pornhub acceptă acum monedele crypto ca metodă de plată pentru a accesa conținutul de tip premium, ca urmare a încetării colaborării cu Mastercard și Visa. Se pare că posibilitatea de a plăti doar în cryptomonede se aplică doar unor anumite zone, precum America de Nord, Regatul Unit sau Singapore, printre altele.

Singurele opțiuni de plată pentru utilizatorii cu adrese de IP din alte țări ale Uniunii Europene, precum Olanda, Germania sau Finlanda par să fie Lastschrift, ceea ce înseamnă Direct Debit, ori SEPA, sistemul de transfer bancar pentru zona euro. România, de asemenea, folosește modalitatea SEPA.

Potrivit datelor de pe SimilarWeb, țările care accesează cel mai des acest site web sunt Statele Unite ale Americii (cu 23,76%), Japonia, Germania, Franța și Regatul Unit.

Susținerea cryptomonedei Monero de către Pornhub are loc ca urmare a problemei apărute din decizia Mastercard și Visa de a înceta colaborarea cu acest site web, după ce au fost găsite anumite nereguli.

Interzicerea folosirii cardurilor respective a rezultat dintr-o investigație a unui reporter “New York Times”, care a susținut că pe platforma video pot fi găsite videoclipuri care prezintă scene de viol sau cu minori. Pornhub a negat aceste afirmații, inițial, dar, după anunțul făcut de Mastercard și Visa, a declarat că va lucra la eliminarea videoclipurilor respective.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *