fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.08%
    $22,912.00
  • ethereumEthereum-3.43%
    $1,572.63
  • elrond-erd-2MultiversX-4.89%
    $42.52

Bitcoin trece de 21.000 dolari, doborând recordul anterior

După ce s-a jucat cu răbdarea investitorilor timp de trei săptămâni, bitcoin a trecut de suma de 20.000 de dolari americani, stabilind un nou record; în prezent este comercializat cu peste 21.000 de dolari americani.

Cryptomoneda cea mai de succes, după valoarea de pe piață, a trecut de pragul cheie de 20.000 de dolari la primele ore ale dimineții, după fusul orar american, depășind vârful înregistrat pe 1 decembrie, de 19.920 de dolari. La prețul curent de 21.123 de dolari, bitcoin a crescut cu 8,8% în doar 24 de ore, conform Bitcoin Price Index (BPI).

Valoarea bitcoinului s-a dublat începând cu acum trei luni și pare că va rămâne stabilă. Pe de altă parte, alte cryptomonede cunoscute, ca ether, litecoin și XRP continuă să aibă o valoare scăzută, cuprinsă între 58 – 88%, comparativ cu recordurile personale pe care le-au înregistrat în urmă cu trei ani.

“Când acest avânt către 20.000 de dolari a avut loc în 2017, chiar era o lipsă de produse pentru noi-convertiți, în timp ce azi există utilizări nenumărate, protocoale, servicii pentru farming, trading standard, etc“, a declarat Soravis Srinawakoon, CEO și cofondator al Band Protocol. “De aceea, ne așteptăm ca noii veniți să rămână alături de noi, de această dată.“

Trecerea de 20.000 de dolari, ceea ce a reprezentat un adevărat obstacol în mintea multor traderi, reprezintă o deschidere de drumuri pentru bitcoin și permite urcarea acestuia către 100.000 de dolari în 2021, potrivit unor surse.

Această creștere ar avea efecte pozitive și pentru alte sectoare crypto, inclusiv DeFi, potrivit CEO-ului DversiFi, Ross Middleton.

“Profiturile bitcoin sunt parțial reciclate în alte tokenuri, mai mici, ulterior, în ciclul bull. În 2017, erau alte blockchainuri, ca Ripple, Litecoin și EOS“, a declarat Middleton, “însă, de această dată, cel mai probabil, fondurile vor ajunge într-o nouă serie de proiecte blue-chip DeFi, bazate pe Ethereum.“

CEO-ul DiversiFi a numit protocoalele DeFi Aave, Compound, Synthetix și Yearn Finance ca fiind alegerile sale pentru unde s-ar putea îndrepta capitalul.

Chiar dacă bitcoinul a crescut cu 180%, de la un an la altul, aurul a crescut cu doar 22%. Bitcoin, adesea considerat ca fiind aur digital pare să lase metalul respectiv în urmă, mai ales că aurul a scăzut cu 1%, investitorii retrăgându-și banii din fondurile de exchange.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *