fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,932.000.43%
  • ethereumEthereum$4,534.21-0.57%
  • ElrondElrond$358.90-9.67%

Paul Tudor Jones preferă acum crypto în locul aurului ca protecție împotriva inflației

paul tudor jones

Mangerul de hedge funds, Paul Tudor Jones, și-a exprimat punctul de vedere în dezbaterea aur vs Bitcoin în cadrul unui interviu cu CNBC ținut pe 20 octombrie. Acesta a declarat atunci că preferă Bitcoin în locul aurului dacă obiectivul este protejarea investițiilor împotriva inflației.

Unul din argumentele sale pare să fie că lumea devine din ce în ce mai digitalizată, un mediu în care cryptomonedele au cu siguranță un rol de jucat. Acesta și-a exprimat apoi îngrijorările față de inflație, care conform acestuia, afectează în mod serios piețele din SUA.

În luna iunie, în cadrul altui interviu cu CNBC, Jones a afirmat că Bitcoin este o modalitate foarte bună de a-și proteja averea pe termen lung, descriind atunci asset-uri ca pe un ”store of wealth,” similar cu aurul. Poziția acestuia ca un susținător crypto, nu este deci ceva nou.

Analiștii se așteaptă ca valoarea aurului să crească, în general, odată cu creșterea prețurilor la produse. Totuși, în ultimul an, aurul și-a pierdut 8% din valoare, în timp ce Bitcoin a crescut cu 437%.

La scurt timp după remarcile lui Jones, Bitcoin a ajuns la un nou ATH de 66,000 de dolari, depășind recordul din aprilie. Valoarea ProShares Bitcoin Strategy ETF a crescut cu 4.8% până la sfârșitul zilei în care a fost lansat (marți, 19 octombrie), și cu încă 3% miercuri, 20 octombrie.

Întrebat ce părere are despre acest ETF, Jones a răspuns că el al prefera să dețină Bitcoin, și nu shares ale unui ETF legat de contracte futures, cum e cazul cu cel al ProShares.

Acesta preconizează însă ETF-ul va avea un impact pozitiv la modul general, și că investitorii ar trebui să fie mulțumiți că acesta a fost aprobat de SEC SUA.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *