fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,940.000.08%
  • ethereumEthereum$4,532.17-1.05%
  • ElrondElrond$358.74-11.10%

ETF-ul celor de la Valkyrie va fi lansat vineri, 22 octombrie

valkyrie etf

Conform unui purtător de cuvânt al Valkyrie, Bitcoin ETF-ul acestora va fi listat pe Nasdaq vineri, 22 octombrie. Cererea pentru acest fond a fost depusă încă din luna august, fiind aprobată abia acum de SEC SUA.

Piețele crypto au reacționat pozitiv la știre, Bitcoin ajungând la un nou ATH miercuri, 20 octombrie. Primul Bitcoin ETF aprobat, cel al ProShares, a arătat că există un interes enorm față de acest tip de fonduri, generând un in-flow de 570 de milioane de dolari în prima zi de la lansare.

Analiștii nu sunt siguri dacă ETF-ul Valkyrie va genera la fel de mult interes, din moment ce există deja un instrument care poate satisface cererea investitorilor.

“I do think all of these futures-based ETFs are on borrowed time. Ultimately, investors want spot products. But in the meantime, these ETFs are the next best option.”

… a afirmat Nate Geraci, directorul ETF Store, sugerând că aceste fonduri își vor pierde din valoare odată ce ETF-urile bazate pe spot market vor deveni disponibile. După cum am precizat în alte articole însă, acest lucru nu e probabil să se întâmple prea curând.

ETF-ul celor de la VanEck e de asemenea așteptat să fie lansat luni, 25 octombrie, conform unor documente depuse de companie către SEC miercuri. Comisionul de management al acestui fond va fi de 0.65%, unul destul de mic, cel mai probabil pentru a-l face mai competitiv în acest sector care va începe destul de curând să fie aglomerat.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *