fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,457.000.99%
  • ethereumEthereum$3,150.050.56%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.532.97%

Bitcoin atinge un nou ATH

bitcoin ath

Bitcoin a ajuns în ultimele zile la 66,000 de dolari, un nou ATH, fapt ce a generat un nou sentiment bullish în întreaga piață crypto, valoarea monedei dublându-se în ultimele 6 luni.

“Bitcoin breaking its all-time high was a long time coming and had been in the making ever since the asset shed 50% of its value in May.”

… a declarat Ben Caselin, directorul departamentului de cercetare a exchange-ului AAX, în cadrul unui interviu cu cei de la CoinDesk. Următorul prag la care se așteaptă acum entuziaștii crypto (dar și analiștii) este cel de 100,000 de dolari.

Doar în luna octombrie, prețul Bitcoin a înregistrat creșteri record, în mare parte datorită speculațiilor care mai apoi s-au transformat în realitate cu privire la aprobarea unui Bitcoin ETF de către SEC SUA.

Precizăm aici că ATH-ul anterior al BTC a fost de 64,889 de dolari în luna aprilie 2021. De atunci, acest prag a devenit o barieră psihologică foarte importantă. Acum însă că aceasta a fost depășită, piața se află într-un stadiu complet nou.

“All eyes are set on the $100K mark, but when retail does rush in and more funds open up to bitcoin, including physically backed ETFs, $100K is unlikely to be the end of it.”

… a afirmat analistul Damanick Dantes al celor de la CoinDesk, adăugând că următorul prag important ar fi de fapt valoare de 86,000 de dolari. Părerile par deci să fie împărțite, cei de la CoinDesk au întrebat însă mai mulți analiști care sunt previziunile lor, iată ce au răspuns.

Ulrik Lykke, fondatorul ARK36, e de părere că prețul Bitcoin ar putea ajunge la 100,000 chiar în Q4 2021 sau Q1 2022. Matthew Dibb, COO-ul Stack Funds, spune că există un interes crescut oferit de investitorii instituționali pieței de futures, iar pe termen scurt, următoarea ”țintă” a participanților la piețele spot este pragul de 80,000 de dolari.

Pe termen mediu însă, Dibb se așteaptă ca o parte din inflow-ul către Bitcoin să ajungă în Ether și alte altcoin-uri, pe măsură ce participanții la piață devin mai încrezători în stabilitatea acesteia.

Samuel Indyk, un analist al Investing.com însă, e de părere că în astfel de situații, după cum am văzut în trecut, o corecție a pieței este una din opțiunile care trebuie luate în calcul. Acesta dă ca exemplu contractul futures Bitcoin lansat pe CME (Chicago Mercantile Exchange) în 2017.

La scurt timp după lansarea acestuia, piața crypto a intrat într-un bear market. Recuperarea la vremea aceea a durat 3 ani. Edward Moya, un anallist al Oanda, spune că odată cu venirea iernii și creșterea prețului petrolului și a gazelor naturale, consumul de energie al Bitcoin ar putea fi adus din nou în atenția publicului.

Acesta argumentează că guvernele ar putea introduce măsuri drastice dacă vor exista probleme cu rețele de energie electrică în următoarea perioadă. Hash rate-ul rețelei ar putea scădea dramatic dacă această predicție se adeverește.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *