fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,923.00-1.74%
  • ethereumEthereum$1,203.89-1.94%
  • ElrondElrond$56.54-3.07%

Panama devine crypto friendly

Legislatorii din Panama au reusit sa adopte ” Legea Crypto”, ceea ce inseamna ca cryptomonedele vor fi legale si vor putea fi folosite ca si mijloc de schimb intre entitati. De asemenea, cryptomonedele vor servi si pentru plata taxelor sau a altor contributii fiscale. Legea mai necesita aprobarea presedintelui pentru a fi functionala in deplinatate.

Conform senatorului Gabriel Silva, aceasta lege va ajuta tara din America de Sud sa devina ” un hub de tehnologie si inovatie in America Latina”. Acesta a mai mentionat ca peste 50% din populatia tarii nu are un cont bancar, astfel ca aceasta lege este binevenita si ii va ajuta in aceasta privinta.

„Astăzi, pot să mă duc să plătesc ceva unui comerciant, iar dacă comerciantul dorește să accepte cripto, este permis, este legal. Până astăzi, asta nu a existat în Panama, noi facem asta să se întâmple”, a adaugat Silva.

 

De asemenea, legea a reusit sa ofere un cadru legal Organizatiilor Descentralizate Autonome (DAO), ce au devenit din ce in ce mai populare in lumea crypto si sa dea Guvernului sansa sa foloseasca tehnologia blockchain pentru o mai mare transparenta in tranzactiile cu persoanele fizice si cele juridice.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.