fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,972.00-0.70%
  • ethereumEthereum$1,620.98-0.93%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.683.20%

Orașul Changwon intră in metaverse

Changwon, un oraș de coastă sud-coreean l intenționează să-și recreeze complexul industrial în metavers, într-un efort de a promova afacerile și produsele locale. Proiectul va folosi  o tehnologie digitală care creează un model virtual  replică exactă a unui obiect fizic pentru a construi o copie inch cu inch a complexului fizic. Complexul industrial metavers al lui Changwon va fi, de asemenea, folosit pentru a testa și a prezice progresele viitoare în tehnologie și mediu.

Orașul industrial de dimensiuni medii, cu o populație de puțin peste un milion, se laudă cu 2.871 de afaceri locale si peste 122.000 de angajati.

„Orașul Changwon va câștiga prima poziție în cea de-a patra revoluție industrială, concentrându-se pe reconstrucția structurii industriale cu mobilitate, inteligență artificială, hiper-conexiune [tehnologie] și multe altele”, a declarat primarul Changwon, Hong Nam-pyo, la conferința despre platforma digitală a Changwon. vinerea trecuta.

Orașul va cheltui 13 miliarde de won coreeni (aproximativ 9,07 milioane USD) pentru a construi complexul industrial din metavers sub supravegherea Korea Land and Geospatial Informatix Corporation, care se află în subordinea Ministerului Terenului, Infrastructurii și Transporturilor. Proiectul metavers al lui Changwon nu este primul caz major din Coreea de Sud care a folosit tehnologii cheie în Web3 pentru a hrăni viața și economia locală.

Seul, capitala Coreei de Sud, a anunțat anul trecut un plan pe cinci ani pentru a construi o replică a mega-orașului pe metavers, pentru a oferi cetățenilor o altă cale de acces la serviciile municipale și de a promova turismul virtual. Metaversul din Seul a lansat luna trecută un test beta al primei etape.

La începutul acestui an, în februarie, ministerul de finanțe din Coreea de Sud a investit aproximativ 185 de milioane de dolari în construirea unui ecosistem metavers în întreaga națiune. Ministerul de știință al țării speră ca Coreea de Sud să devină un lider de top cinci metavers al lumii în doar cinci ani.

Inițiativa la nivel național pare să fi câștigat avânt pe măsură ce Coreea de Sud l-a ales președinte pe Yoon Suk-yeol , care crede că Web3 va fi un factor cheie de creștere pentru țara sa.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *