fbpx
  • bitcoinBitcoin4.24%
    $26,808.00
  • ethereumEthereum3.20%
    $1,874.74
  • elrond-erd-2MultiversX-0.86%
    $36.26

Do Kwon spune că nu se ascunde de autorități

Chiar dacă Interpol a emis o notificare internaţională pentru Do Kwon, acesta spune că nu se ascunde de autorităţi. Do Kwon le-a spus celor peste un milion de urmăritori pe Twitter că nu și-a văzut numele pe lista roșie a Interpolului, dar nu toate numele sunt puse la dispoziția publicului. Într-un tweet publicat luni, cofondatorul Terra a spus că se plimba strada în jurul centrele comerciale dar nimeni nu îl cauda. Totuşi acesta nu a menţionat oraşul său ţara în care se afla.

„Scriu cod în camera mea de zi”, a spus Kwon. „Nu fac niciun efort să mă ascund.”

Activ pe rețelele de socializare în timp ce se confrunta cu potențiale arestări și urmăriri penale în Coreea de Sud, Kwon și-a arătat locația în Singapore pe contul său de Twitter la momentul publicării, dar un raport din 17 septembrie de la Reuters a sugerat că este posibil să nu se mai afle în țară. Co-fondatorul Terra este cetățean sud-coreean. Cetățenia dublă în Coreea de Sud nu este în general permisă, deși cu anumite excepții, dar nu este clar dacă Kwon deține pașaportul mai mult de o țară.

Datorită implicării sale în Terraforms Labs, Kwon a devenit o persoană de interes în rândul autorităților sud-coreene atunci când TerraUSD Classic (USTC) – inițial TerraUSD (UST) – a scăzut de la dolarul american și a scăzut la aproape zero. În câteva săptămâni. Prețul Terra (LUNA) – acum Terra Classic (LUNC) – s-a prăbușit și pe fondul problemelor de lichiditate raportate pe multe platforme, inclusiv Celsius.

Kwon, Terra și alți angajați ai companiei au fost ținta unei investigații a autorităților financiare sud-coreene, care ar fi percheziționat birourile burselor de criptomonede Gopax, Coinone, Upbit, Bithumb și Korbit în iulie. Ulterior, un tribunal sud-coreean a emis un mandat de arestare a lui Kwon și a cinci persoane conectate la Terra pentru că ar fi încălcat legile piețelor de capital.

Kwon a postat pe 17 septembrie că nu a fost „ „fugă” sau ceva asemănător”, după ce Forța de Poliție din Singapore (SPF) a spus că Kwon nu se află în oraș. Coreea de Sud nu are un acord de extrădare cu Singapore, iar notificarea dată de Interpol poate solicita autorităților locale de aplicare a legii să-l rețină pe Kwon doar dacă este localizat.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *