fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,932.00-1.97%
  • ethereumEthereum$1,204.31-2.69%
  • ElrondElrond$56.75-3.64%

Omul din spatele unei escrocherii în valoare de 29,000 BTC a fost arestat în Brazilia

bitcoin scam

Johann Steynberg, cel din spatele escrocheriei legate de Mirror Trading International, un exchange sud-african, a fost arestat în urmă cu câteva zile în Brazilia.

După cum am abordat pe scurt subiectul într-un articol precedent, sud-africanul Johann Steynberg a fost arestat în Brazilia pentru escrocheria legată de exchange-ul Mirror Trading International (MTI), care s-a dovedit de fapt a fi o schemă Ponzi.

Steynberg a creat această schemă promițând miilor de investitori de peste tot din lume profituri de până la 10% pe lună, situație ce s-a încheiat cu furtul a peste 29,000 de BTC. Arestul a fost realizat în urma unei colaborări dintre poliția locală, autoritățile federale și Interpol.

Conform unui comandat al poliției pe nume Raimundo Coelho Pinto Júnior, poliția a strâns informații timp de o lună înainte de a face arestul. În apartamentul lui Steynberg au fost găsite mai multe cărți de identități false, echipament electronic și carduri de credit.

Schema bazată pe MTI promitea investitorilor profituri din ce în ce mai mari pe măsură ce aceștia investeau mai mulți bani. Platforma a fost înființată în 2019 în Africa de Sud. În perioada de vârf, MTI avea peste 170,000 de useri de peste tot în lume și peste 1 miliard de dolari în AUM.

La un moment dat, utilizatorii au început să raporteze că nu își mai puteau accesa conturile pe platformă. Autoritățile au lansat atunci o investigație în urma mai multor reclamații de acest tip. La scurt timp după demararea investigației, Johann Steynberg a dispărut, fapt ce a dus și la alertarea Interpolului.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.