fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,985.00-1.65%
  • ethereumEthereum$2,044.69-1.95%
  • ElrondElrond$98.83-0.56%

Numărul de monede ETH puse la staking a depășit 8.9 milioane

ethereum 2.0

Numărul de monede Ether puse la staking a ajuns la un ATH de 8.9 milioane, ceea ce se traduce la peste 28 de miliarde de dolari, conform datelor Glassnode. Deși acest ATH este legat de numărul de monede puse la staking, acesta nu reflectă și ATH-ul legat de valoarea maximă înregistrată pe ETH 2.0.

Cel din urmă a fost înregistrat în jurul valorii de 39 de miliarde de dolari. Cele 8.9 milioane de monede reprezintă 7% din ETH aflat în circulație pe rețeaua Ethereum. Numărul cel mai probabil va crește exponențial odată ce blockchain-ul va trece la modelul PoS cândva anul acesta.

Lansarea Beacon chain, sidechain-ul pe care se poate face staking de Ether, a avut loc în 2020. Vorbind despre trecerea la ETH 2.0, Vitalik Buterin spune că procesul este deja 50% finalizat. Următoarea etapă este ”merge-ul” dintre Beacon Chain și mainnet-ul Ethereum.

După merge, etapa următoare este numită ”the surge,” ce va include introducerea sharding-ului pe Ethereum. Problema este că nu există un timeline exact pentru aceste update, fapt ce i-a făcut pe unii analiști să avertizeze că Ethereum și-ar putea pierde dominanța în spațiul DeFi dacă acestea întârzie prea mult.

Dominanța Ethereum în spațiul DeFi este la momentul actual în jurul valorii de 70%, însă este în continuă scădere. Nikolaos Panigirtzoglou, directorul departamentului de strategii de piețe globale al JP Morgan a fost unul dintre cei care au avertizat investitorii în acest sens.

Nu toți din spațiul crypto sunt însă de acord cu această concluzie. Cei de la Bloomberg Intelligence de exemplu prezic că anul 2022 va fi unul extrem de bullish pentru Ethereum, așteptându-se ca prețul Ether să treacă de 5000 de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.