fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,986.000.49%
  • ethereumEthereum$4,551.51-0.01%
  • ElrondElrond$359.38-12.53%

Oficialii australieni ar putea introduce legislație care să recunoască DAOs

australia dao

Un comitet din senatul australian a prezentat ieri, 20 octombrie, o versiune finală a raportului în care definesc un set de recomandări pentru reglementările necesare spațiului crypto în țară.

Raportul include de fapt 12 recomandări, care pot fi citite aici. Printre acestea se numără și una legată de crearea unei infrastructuri legale care să recunoască DAOs. Autorii documentului au primit sfaturi de la firme crypto precum Ripple, Blockchain Australia și Swyftx.

Un aspect important definit în aceste recomandări este faptul că serviciile financiare ce utilizează asset-uri digitale într-un mod sau altul, nu ar trebui tratate diferit față de serviciile financiare tradiționale:

“We propose that the Australian government aligns digital asset regulations with requirements imposed on the same asset in its traditional form, with the principle of ‘same risk, same activity, same treatment.”

Reamintim aici că un DAO reprezintă o nouă formă de organizare ierarhică în care drepturile de vot ale participanților (sau membrilor) sunt legate de deținerea unor tokeni de guvernanță. În unele regiuni de pe glob, aceste organizații sunt deja recunoscute din punct de vedere legal.

O altă recomandare importantă e legată de introducerea unor noi tipuri de licențe pentru exchange-urile crypto și providerii de servicii de custodie. În raport se face referire și la un sondaj care arată că 17% din cetățenii Australiei dețin cryptomonede, alți 13% declarând că plănuiesc să cumpere astfel de asset-uri în următoarele 12 luni.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *