fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,967.000.26%
  • ethereumEthereum$4,531.49-0.63%
  • ElrondElrond$358.78-9.75%

Facebook își va schimba numele pentru a reflecta focusul pe Metaverse

metaverse facebook

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, plănuiește să vorbească despre schimbarea numelui companiei în cadrul conferinței anuale Connect, ce va avea loc pe 28 octombrie. Motivul schimbării ar fi legat de dorința oficialilor Facebook de a fi cunoscuți pentru ceva mai mult decât social media și toate problemele pentru care această aplicație e cunoscută.

În luna iulie, acesta a declarat într-un interviu cu The Verge că în următorii ani, compania va fi cunoscută pentru construirea unui ”Metaverse” și nu pentru rețeaua socială Facebook. Rebranding-ul ar putea ajuta la separarea acestui metaverse de atenția negativă focusată pe Facebook din ultimul timp.

Este vorba bineînțeles de declarațiile făcute de Frances Haugen, fostă angajată a Facebook. Aceasta a publicat o serie de documente și chiar a apărut în fața Congresului pentru a declara că algoritmii creații de Facebook intensifică răspândirea conținutului negativ pe platformă și că oficialii Facebook sunt conștienți de acest lucru.

Google a trecut de asemenea printr-un proces de rebranding, compania mamă schimbându-și numele în Alphabet, pentru a demonstra că aceștia lucrează la tehnologii futuriste precum mașini care se conduc singure și echipamente medicale avansate, pe lângă motorul de căutare Google.

Nu există la momentul actual nici un leak în mediul online cu privire la un posibil nume ales de Zuckerberg, fapt ce demonstrează că acesta dorește să țină totul secret până la momentul dezvăluirii.

Facebook a început deja să lucreze la acest metaverse, creând o echipă specializată pentru acest proiect în vara anului 2021. Mai mult decât atât, directorul departamentului AR și VR, Andrew Bosworth urmează a fi promovat pe funcția de CTO (Chief Technology Officer).

În urmă cu câteva zile, Facebook a anunțat de asemenea planuri pentru angajarea a 10,000 de noi angajați în Europa, care să lucreze la Metaverse.

“It is going to be a big focus, and I think that this is just going to be a big part of the next chapter for the way that the internet evolves after the mobile internet.”

… adaugă Zuckerberg în interviul cu Verge.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *