fbpx
  • bitcoinBitcoin0.46%
    $23,174.00
  • ethereumEthereum0.13%
    $1,604.48
  • elrond-erd-2MultiversX2.60%
    $44.78

O uşoară creştere a preţurilor în timp ce FED reduce incertitudinea politică

O uşoară creştere a avut loc în ultimele ore în timp ce Rezervă Federală a aprobat o creştere de 0,75 puncte a ratei dobânzii, cea mai mare din 1994 încoace. Decizia va creşte rata de referinţă a fondurilor federale cu 1,5% – 1,75%.

Ulterior anunţului, Bitcoin a crescut cu 10,5%, Ethereum a crescut cu 15,5%., Ada cu 11%, în timp ce Solana a avut o creştere de 20%.

CoinMarketCap a listat preţul Bitcoin la 21.844 USD, încă în scădere cu mai mult de 25% faţă de săptămâna trecută, când a fost publicată măsura de 12 luni a preţurilor de consum din SUA, arătând că inflaţia în luna Mai a fost cea mai mare din ultimii 40 de ani.

Capitalizarea totală a pieţei crypto în schimb a crescut cu mult peste 10% de la anunţul FED, încercând să recupereze pragul de 1 trilion de dolari peste care se menţinea din ianuarie 2021.

FED a semnalat că va continua să majoreze ratele în acest an în cel mai rapid mod posibil pentru a controla inflaţia. Aşteptările oficialilor cu privire la ratele dobânzilor ar fi fost de cel puţin 3% în acest an.

Există şi avantaje pentru piaţa de risc. Potențiala defalcare a corelației cu activele de risc s-ar putea integra bine pentru Bitcoin și alte criptomonede, care își păstrează în mare parte avantajul de a se proteja împotriva devalorizării monedelor fiduciare.

Jonathan Miller, Managing Director la Kraken, declară:

„În ciuda acestor creșteri ale ratei dobânzii pe termen scurt, suntem departe de era banilor sănătoși. Nu aș fi surprins dacă active precum Bitcoin revin în centrul atenției ca acoperiri alternative împotriva devalorizării acțiunilor și monedelor fiduciare.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *