fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,149.601.52%
  • ethereumEthereum$1,283.871.24%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.841.96%

Îngheţarea Celsius a creat oportunităţi de arbitraj pentru Ethereum

Potrivit unui buletin informativ prezentat de către Cathie Wood’s Ark Investment Management, Celsius a generat yield prin împrumuturi instituţionale, DeFi şi minerit. Parte a acestui yield, a fost generat prin intermediul stETH, al platformei Lido Finance’s, folosit ca şi garanţie pe Beacon Chain.

Peste 40% din deployment-ul Celsius a fost în stETH, în timp ce 30% au fost într-un contract de depozit Proof-of Sake al Ethereum. Acesta va rămâne blocat până când Ethereum trece la un algoritm de consens Proof-of-Stake pe reţeaua principală, eveniment aşteptat să se întâmple la sfârşitul anului 2022. Cu toate acestea, stETH poate fi tranzacţionat pe piaţă la momentul actual.

Potrivit analistului Frank Downing, o mişcare a Celsius ar fi mutarea stETH din wallet-ul principal către FTX pentru a finanţa cererile de retragere a clienţilor lor. Mişcarea a afectat preţul stETH, scăzând la 0,934 ETH. Astfel, se poate remarca o oportunitate de arbitraj pentru cei care doresc să-şi păstreze stETH până când fuziunea va avea loc şi astfel retragerile Ethereum vor fi disponibile.

Downing susţine că motivul pentru care Celsius a întrerupt retragerile este pentru a câştiga timp şi astfel să poată ieşi din poziţiile rămase. Totuşi, mişcarea a dus la înrăutăţirea sentimentului în piaţă şi a pus şi mai multă presiune pe preţurile criptomonedelor.

Într-un comunicat, Celsius a declarat că ia această acţiune pentru a-şi onora obligaţiile de retragere într-un timp util şi că utilizatorii vor continua să acumuleze rewards pentru fondurile pe care le deţin.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *