fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,055.630.89%
  • ethereumEthereum$1,276.870.57%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.491.19%

O propunere legislativă din Paraguay va stabili reglementări pentru crypto trading și mining

paraguay crypto

Propunerea legislativă a fost introdusă de parlamentarul Carlos Rejala și senatorul Fernando Silva Facetti, călcând pe urmele oficialilor din El Salvador.

Deși partidul din care Rejala face parte are doar doi membrii în parlament, Facetti e liderul unuia dintre partidele principale din opoziție numit Authentic Radical Liberal Party, ceea ce crește șansele ca legea să fie adoptată.

Conform schiței publicate de cei de la Decrypt, legea urmărește să introducă o infrastructură legală pentru activitățile de mining și trading prin intermediul exchange-urilor și a piețelor peer-to-peer.

Providerii de servicii crypto ar fi obligați să se înregistreze unei autorități fiscale din țară, pentru a optimiza colectarea de taxe din această industrie.

“The purpose of this draft law is to establish legal certainty, financial and fiscal in the businesses derived from the production and commercialization of virtual assets.”

… ar fi o traducere a unui mic paragraf din rezumatul încărcat de cei de la Decrypt. În document se precizează că accentul principal e pus pe taxarea companiilor crypto, dar și trasabilitatea tranzacțiilor din industrie.

Legea ar aduce crypto mining-ul la același nivel cu alte activități industriale, fiind sub monitorizarea ministerului industriei și comerțului din țară. Totuși, legea nu pare să fie la fel de ”îndrăzneață” ca cea introdusă de președintele din El Salvador.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *