fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,305.001.04%
  • ethereumEthereum$2,032.030.65%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.36-1.63%

CEO-ul BlackRock: Nu există cerere crypto pentru investitorii vechi

blackrock

BlackRock e un manager de asset-uri instituțional cu expunere indirectă la Bitcoin care a experimentat un declin major în cererea investitorilor pentru cryptomonede.

CEO-ul companiei, Larry Fink, a declarat miercuri în cadrul Squawk Box al CNBC că BlackRock a observat mai puțină cerere pentru cryptomonede de la investitori, un fapt îngrijorător.

Fink a afirmat că în mod specific, investitorii long-term și cei vechi par să își fi pierdut interesul în crypto:

”In the past, you’ve asked me about crypto and Bitcoin, again. And in my last two weeks of business travel, not one question has been asked about that.”

Aceste afirmații apar într-o vreme în care piețe crypto continuă să stagneze, unele cryptomonede, cum ar fi Bitcoin, scăzând pierzându-și peste 16% din valoare în ultimele 30 de zile. La momentul actual, BTC valorează în jur de 32,500 dolari.

BlackRock e o companie cunoscută pentru poziția sa crypto-friendly, prin achiziția de acțiuni și investiții în fondurile MicroStrategy. Firma a făcut o investiție inițială de 425 milioane de dolari în Bitcoin, în 2020, trend care a continuat ulterior.

În decembrie, Fink a afirmat că Bitcoin poate evolua într-o piață globală, chiar dacă e în mare parte netestat. În ciuda comentariilor CEO-ului BlackRock în legătură cu lipsa de interes a investitorilor vechi în crypto, cei instituționali continuă să fie implicați în acest spațiu.

Săptămâna trecută, Bank of America, a doua cea mai mare bancă din SUA, a înființat o echipă de cercetare crypto pentru a stabili cum pot să servească interesul crescut în cryptomonede din partea clienților băncii.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *