fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.87%
    $22,995.00
  • ethereumEthereum-2.93%
    $1,580.57
  • elrond-erd-2MultiversX-4.40%
    $42.77

O parte din oficialii guvernamentali din Coreea de Sud se opun unei noi legi crypto controversate

coreea de sud legi crypto

Parlamentul din Coreea de Sud (cunoscut drept ”National Assembly”) dezbate acum o serie de legi controversate ce implică introducerea unor reguli de tip KTS (Know-The-Sender). Astăzi, pe 16 noiembrie, mai mulți parlamentari și experți din industria crypto și-au exprimat opoziția față de aceste reguli.

Dacă ar deveni lege, noile reguli KTS ar forța companiile ce primesc orice tip de asset crypto să verifice și să raporteze numele și locația celui care a trimis fondurile. În cazul tranzacțiilor de la o companie la alta, raportul ar trebui să includă și statutul legal al firmei, precum și numărul de angajați al firmei.

Choi Hwa-In, un membru al FSS (Financial Supervisory Service), a avertizat că industria locală blockchain ar putea deveni ”limitată în mod sever” de aceste reguli.

Un avocat pe nume Yoon Jong-soo a subliniat că pe măsură ce cryptomonedele devin mai populare, nu este tocmai realist să ne așteptăm ca toți cei ce inițiază tranzacții să ofere informații personale.

KTS ar cere chiar și senderilor din afara țării să se înregistreze la FSC (Financial Services Commission), autoritatea financiară din Coreea de Sud. Aceste reguli ar putea duce la o încetare temporară a tuturor tranzacțiilor crypto din țară, până când părțile implicate în tranzacții se dovedesc a respecta noua lege.

Noile reguli au fost introduse de Kim Byung-wook, din partea Partidului Democrat, și de Yoon Chang-hyeon, ce aparține de PPP (People’s Power Party).

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *