fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,764.00-1.06%
  • ethereumEthereum$3,138.73-0.52%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.30-0.98%

Piața crypto e în scădere, declarațiile CFO-ului Twitter ar putea fi unul dintre factori

crypto scaderi

Bitcoin, Ether, și alte altcoin-uri majore întâmpină un val de vânzări ce par a fi legate de declarațiile CFO-ului Twitter. Acesta nu este totuși singurul motiv pentru sentimentul bearish existent acum pe piață.

Bitcoin se află acum la 60,837 de dolari, conform datelor CoinGecko, înregistrând o scădere de 8.4% în ultimele 24 de ore. Ether fluctuează în jurul valorii de 4300 de dolari, număr ce reprezintă o scădere de 9.4% în același interval orar.

Scăderi similare sunt înregistrate și în rândul celorlalte monede mari ca SOL, ADA, XRP, Doge și BNB. Vânzările în masă au început la scurt timp după ce Wall Street Journal a citat într-un articol CFO-ul Twitter, Ned Segal, care a declarat că investițiile cash în asset-uri crypto ”nu au sens la momentul actual.”

Segal a explicat că volatilitatea prețurilor și lipsa unor reglementări clare sunt principalele motive pentru care Twitter nu urmărește (cel puțin pentru moment) diversifica portofoliului de investiții în crypto.

Deși nu au existat așteptări din partea comunității cu privire la astfel de investiții, comentariile lui Segal, în combinație cu noile reguli de raportare introduse de celebra ”Infrastructure Bill” din SUA par să fi fost suficiente pentru a face ca investitorii să își dorească să minimizeze riscurile de pierderi.

Reamintim aici că legea precizată mai sus cere ”brokerilor” crypto să ofere informații către IRS (Internal Revenue Services) legate de traderii care execută tranzacții de peste 10,000 de dolari. Controversa era legată în jurul termenului de ”broker.”

Mulți din comunitatea crypto se tem că acesta ar putea fi utilizat pentru a include crypto miners și operatorii de noduri în noile reglementări și taxe. Același lucru s-ar aplica poate și investitorilor.

Un alt aspect important este indexul dolarului american, care ”urmărește” prețul monedei în raport cu alte monede fiat. Acest index a ajuns astăzi la un ATH de 95.5 – o valoare record din ultimele 16 luni. Fenomenul e atribuit fricii investitorilor că banca centrală a SUA (Federal Reserve) ar putea mări unele taxe și comisioane pentru a combate inflația.

Deși aceste comisioane sunt văzute în general ca un generator de sentiment bullish pentru monedele fiat, în cazul Bitcoin, situație este exact pe dos. O creștere a dolarului ar însemna deci un sentiment bearish pentru Bitcoin.

Martin Cheung, un trader al Pulsaar Trading Capital explică trendul negativ ca pe o ”corecție naturală” de preț ce s-ar putea extind echiar sub 60,000, până la 55,000 de dolari. Acesta argumentează că existau outflow-uri bearish pe piețele de options (derivative) încă de săptămâna trecută.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *