fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,186.000.38%
  • ethereumEthereum$2,022.86-0.10%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.18-2.12%

O colecție de NFT-uri formată din selfie-urile unui student devine virală

ghozali nft

Un student din Indonezia pe nume Ghozali Ghozalo a creat o colecție de NFT ce a devenit virală. Colecția include aproape 1000 de selfie-uri (acum NFT-uri), făcute în fiecare zi de când acesta avea 18 ani și până când a împlinit 22 de ani (2017-2021).

Fotografiile au fost făcute inițial pentru un proiect video la școala sa, însă Ghozali a decis să transforme aceste fotografii într-o serie de NFT-uri și să le vândă pe OpenSea începând cu săptămâna aceasta (10 ianuarie).

Colecția poartă numele ”Ghozali Everyday,” fapt ce duce cu gândul la faimoasa piesă a lui Beeple intitulată ”Everydays: The First 5000 Days,” care a fost vândută sub formă de NFT într-o licitație organizată de Christie’s pentru 69 de milioane de dolari.

Prețul original per NFT era de 3 dolari atunci când a fost lansată pe 9 ianuarie. De atunci însă, prețul minim al unui NFT (floor price) Ghozali a devenit 0.4 ETH sau 1350 de dolari la momentul actual.

Colecție se apropie de pragul de 1 milion de dolari în volum de trading (277 ETH la momentul actual). Colecția a fost promovată de o vedetă din Indonezia pe nume Arnold Poernomo, antreprenorul Jeffry Jouw și mai mulți membri din comunitățile DeFi.

Deși în mod obișnuit colecțiile NFT virale ca BAYC și CryptoPunks sunt acompaniate de inițiative de marketing, cea a lui Ghozali pare să fi devenit populară într-un mod organic. Va fi interesant de observat cum evoluează această colecție, precum și ce va face Ghozali cu nou-obținuta sa faimă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *