fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,952.00-0.51%
  • ethereumEthereum$1,879.46-0.77%
  • ElrondElrond$60.49-1.20%

Fan Controlled Football strânge 40 de milioane de dolari într-o rundă de investiții

fan controlled football

Fan Controlled Football (FCF), proiectul ce permite fanilor să ia decizii ce afectează direct echipele lor preferate de fotbal american, a reușit să strângă 40 de milioane de dolari într-o rundă de investiții condusă de Animoca Brands și Delphi Digital.

Printre ceilalți investitori se numără Gemini Frontier Fund, Spartan Capital, NGC Ventures și chiar co-fondatorul The Sandbox, Sebastian Borget. FCF a fost creat în februarie 2021 conținând doar 4 echipe deținute de unele dintre cele mai cunoscute personalități din lumea sportului și cea de entertainment precm Marshawn Lunch, Quavo, Austin Ekeler, Dalvin Cook, Bob menery și Richard Sherman.

Proiectul a reușit să îmbine competitivitatea din lumea sportului cu interactivitatea oferită de jocuri video printr-o experiență live, pe Twitch. Primul sezon FCF a transformat canalul de Twitch într-unul dintre cele mai vizionate de pe platforma de streaming, având aproape 10 milioane de telespectatori live.

Odată cu anunțul noilor investiții, echipa a anunțat și alăturarea a două altor echipe guvernate de NFT-uri și deținute de comunitățile Bored Ape Yacht Club și Gutter Cat Gang. Alte două echipe cu legături în spațiul NFT s-au alăturat recent, crescând deci numărul de echipe participante la sezonul doi la 8.

Cele 4 echipe NFT fac parte din ”Ballerz Collective,” un nou tip de comunitate NFT în care fanii ce dețin NFT-uri FCF Ballerz vor avea drepturi de guvernanță asupra echipelor în viața reală și vor avea acces la diferite mecanici de tip play-to-earn.

Așadar, deținătorii de NFT-uri din comunitățile celor 4 echipe for avea oportunitatea de a primi unul dintre cele 2000 de NFT-uri gratuite FCF Ballerz.

Ceea ce este extrem de interesant legat de proiect este că fanii pot chiar decide live ce fel de ”plays” (strategii) va folosi echipa lor. Următorul sezon FCF va începe pe 16 aprilie 2022. Echipele sunt formate din jucători profesioniști din NFL, CFL și NCAA.

”Sprijinul investitorilor ca Animoca Brands și Delphi Digital, lideri în spațiul Web 3.0, validează succesul nostru inițial și viziunea de a construi prima ligă profesionistă de fotbal a erei digitale. FCF combină pasiunea și entuziasmul pentru fotbalul tradițional cu ce e mai bun din Web 3.0, colectabilele digitale și gaming-ul Play-to-Earn, creând un spațiu de entertainment unic în care viața reală se conectează cu cea digitală într-un mod nemaivăzut până acum.”

… a declarat Sohrob Farudi, CEO-ul Fan Controlled Football.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.