fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,256.000.52%
  • ethereumEthereum$2,029.250.16%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.39-1.21%

Președintele Americii susține că economia țării este puternică

Președintele Joe Biden a fost criticat luni pe rețelele de socializare pentru că a declarat în weekend că economia SUA este „puternică ca naiba”.

Răspunzând la întrebarea unui reporter sâmbătă despre dacă are vreo îngrijorare cu privire la puterea dolarului american pe fondul inflației în creștere, Biden a răspuns:

„Nu mă preocupă puterea dolarului. Sunt îngrijorat de restul lumii. Economia noastră este puternică ca naiba.”

„Inflația este la nivel mondial. Este mai rău decât în ​​Statele Unite”, a continuat el. „Deci problema este lipsa creșterii economice și a unei politici solide în alte țări, nu atât în ​​a noastră.”

 
Congresmanul Lance Gooden (R-TX) a scris pe Twitter că, în realitate, „65% dintre americani spun că economia se înrăutățește”. Ronna McDaniel, președintele Comitetului Național Republican, a făcut referire la un sondaj CNN recent care afirmă că 78% dintre americani spun că economia este „săracă”. Un candidat al Camerei SUA din Texas, Wesley Hunt, a postat pe Twitter o listă de articole care au crescut în preț, inclusiv combustibil, tarife aeriene, ouă, benzină și alimente.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, ar fi declarat în timpul conferinței de presă de luni la Casa Albă că președintele Biden a „făcut treaba” pentru a rezolva problema inflației. Răspunzând la întrebarea unui reporter, ea a spus:

Președintele înțelege că inflația este o problemă, costurile ridicate sunt o problemă pentru poporul american și, așadar, a fost foarte clar în ceea ce privește ca prioritatea sa economică numărul unu. Și a făcut treabă.”

În septembrie, Biden a fost criticat pentru că a declarat că inflația nu a crescut de luni de zile. În august, el a fost criticat pentru că a susținut că economia SUA avea o inflație de 0% . În iunie, administrația Biden a fost acuzată de propagandă și redefinirea definiției tehnice a unei recesiuni.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *