fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,009.00-0.93%
  • ethereumEthereum$3,145.18-0.47%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.951.22%

Asociații „Cryptoqueen” au fost acuzați de fraudă în schema OneCoin de o instanță din Germania

Trei asociați ai fondatorului OneCoin, Ruja Ignatova, cunoscută colocvial drept „Cryptoqueen”, sunt acuzați de fraudă, spălare de bani și infracțiuni bancare.

Un avocat ar fi transferat 19,7 milioane de dolari prin Insulele Cayman în numele ei pentru a cumpăra două apartamente din Londra. În plus, un soț și o soție se confruntă cu acuzații pentru că ar fi gestionat plăți în valoare de 315,4 milioane de dolari de la clienții OneCoin, conform unui raport Bloomberg.

Ignatova a lansat OneCoin în 2014 sub masca unui proiect de tranzacționare și criptomonede. Cu toate acestea, potrivit Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite (FBI), s-a descoperit în curând că este o schemă piramidală care leagă utilizatorilor cu instrumente tehnice și comerciale fictive care nu erau adevărate, cum ar fi o structură de minerit ce nu exista în practică.

Potrivit FBI, proiectul a fraudat peste 3 milioane de investitori de aproximativ 4 miliarde de dolari, procurorii notând în instanța căȘ

„În realitate, valoarea în continuă creștere a fost un fals, iar procesul de extragere a fost simulat doar de software.”

Locația Ignatovei este necunoscută din 2017; Ultima ei locație cunoscută a fost raportată a fi în Atena, Grecia.

 

În iunie, FBI-ul a adăugat-o în topul celor mai căutate zece , oferind până la 100.000 de dolari pentru informații care au condus la arestarea ei. Pe lângă faptul că este căutată pentru fraudă în valoare de peste 4 miliarde de dolari, compania ei a fost acuzată și că a mituit președinții din Serbia și Bulgaria de economistul și susținătorul criptomonedei Angelina Lazar.

Fratele lui Cryptoqueen, Konstantin Ignatov, a preluat frâiele OneCoin la un moment dat și a pledat vinovat pentru mai multe acuzații de spălare de bani și fraudă în 2019, în timp ce doi dintre asociații săi au făcut obiectul unui proces colectiv care a fost dedus în judecată în martie. 2020.

Cazul Cryptoqueen a rămas până în prezent un subiect de mare interes, jurnalistul și autorul Jamie Bartlett găzduind un podcast popular pe această temă prin intermediul BBC, care a publicat 11 episoade până acum.

Bartlett a publicat, de asemenea, o carte despre întreaga încercare în iunie, numită The Missing Cryptoqueen: The Billion Dollar Cryptocurrency Con and the Woman Who Got Away with It, oferind o discuție publică despre carte la Festivalul Red Line din South Dublin, pe 16 octombrie.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *