fbpx
  • bitcoinBitcoin4.26%
    $26,813.00
  • ethereumEthereum3.18%
    $1,874.65
  • elrond-erd-2MultiversX-0.27%
    $36.34

Noul marketplace NFT LooksRare generează vânzări de 394 milioane de dolari în doar 3 zile

looksrare

Volumul de trading zilnic de pe noul marketplace LooksRare, a depășit deja 394 milioane de dolari la doar 3 zile după lansarea platformei. Succesul e atribuit în parte datorită comisioanelor de doar 2% la vânzările normale, în contrast cu cele 2.5 procente percepute de OpenSea.

Asta nu este însă întreaga poveste, LooksRare oferă de asemenea și recompense în token-ul său nativ LOOKS pentru cumpărătorii și vânzătorii de NFT-uri. Cea mai tranzacționată colecție pare a fi Meebits, creată de LarvaLabs, aceeași echipă din spatele CryptoPunks și Autoglyphs.

Informația legată de Meebits a fost oferită de cei de la DappRadar, care însă au anunțat că există suspiciuni de ceea ce ei numesc ”wash trading” pe noul marketplace. Termenul se referă la situația în care un număr limitat de investitori cumpără și vând NFT-uri între ei pentru a da aparența unei piețe în curs de dezvoltare.

Popularul jurnalist Colin Wu a atras de asemenea atenția că volumul de trading în valoare de 52,771 ETH al colecției Meebits pe LooksRare se datorează investitorilor mari (whales) care continuă să cumpere și să vândă NFT-uri pentru a colecta recompensele în tokenii LOOKS.

Miercuri, 12 ianuarie, unii traderi au observat că un Meebit se vânduse pentru 49.5 milioane de dolari pe platformă, sumă extrem de mare în comparație cu prețul mediu al unui NFT din colecție, tranzacția fiind deci considerată frauduloasă.

Conform unor membrii ai comunității, combinația dintre lipsa unor comisioane pentru tranzacțiile private (private sales cum sunt numite pe LooksRare) și recompensele bazate pe volumul de trading, încurajează activitățile de tip wash trading.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *